العربية
وقع على هذه العريضة

حداقل دستمزد کارگران را افزایش دهید

354%
٣٥٤ التوقيع
٥٠٠ الهدف

لا يوجد في العربية

چهارشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۸

فروردین امسال، شورای عالی کار حداقل دستمزد کارگران در سال جاری (۱۳۹۷) را یک میلیون و ۱۱۴ هزار و ۱۴۰ تومان تعیین کرد. این در حالی است که میانگین هزینه خانوار شهری در سال گذشته (۱۳۹۶) بنا بر گزارش مرکز آمار جمهوری اسلامی ایران، دست‌کم سه برابر حداقل دستمزد و رقمی معادل ۳ میلیون و ۵۱۰ هزار تومان بوده است.

همزمان با تشکیل جلسه شورای کار در اسفند ماه گذشته، تشکل‌های کارگری مستقل خواستار تعیین حداقل دستمزد ۵ میلیون تومان بودند. نمایندگان کارگری حاضر در شورای عالی کار در تیر ماه از طرحی برای بازنگری حداقل دستمزد و جبران کاهش قدرت خرید کارگران در واکنش به شوک ارزی، تورم و بحران اقتصادی خبر دادند.

در شهریور ماه اما اعلام شد که نمایندگان تشکل‌های کارگری و کارفرمایی و دولت در شورای کار بر سر افزایش ۸۰۰ هزار تومانی حداقل دستمزد به توافق رسیده‌اند؛ هرچند، خیلی بعدتر معلوم شد موافقت نمایندگان کارفرمایان و دولت مشروط به این بوده است که این مبلغ به صورت غیرنقدی و در قالب بن‌کارت برای دریافت کالاهای اساسی در اختیار کارگران قرار بگیرد.

علی‌رغم وعده‌ها اما تا امروز این طرح در شورای عالی کار به تصویب نرسیده است.

۲۲ آبان نمایندگان کارگری، کارفرمایی و دولت در کمیته مزد گرد هم آمدند، اما این جلسه نیز نتیجه مشخصی نداشت.

در این میان سفره کارگران است که خالی مانده. به تازگی علی خدایی، از اعضای کارگری شورای عالی کار نیز گفته است: «دستمزدی که امسال تعیین شد، تنها ۲۸ درصد از هزینه‌های یک خانوار را تأمین می‌کند.»

اما امضاء کنندگان این دادخواست با توجه به شرایط که در ذیل آمده از وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران خواستاریم که روند حساب کردن حداقل دستمزد در شورای کار تسریع شود و حداقل دستمزد به شکل نقدی افزایش یابد.

بر اساس ماده ۴۱ قانون کار ایران، نرخ تورم و سبد معیشت خانوار (میزان سرانه مصرف مواد غذایی و ضروری خانوار کارگری) دو مبنای محاسبات مزدی هستند. محاسبات مزدی نمایندگان کارگری شورای عالی کار از روند افزایش هزینه سبد معیشت ماهیانه خانوار طی ۱۰ ماه گذشته، حکایت از جهش ۸۷.۲۳ درصدی هزینه سبد خانوار در این بازه زمانی دارد. همچنین این محاسبات مزدی نشان می‌دهد، فاصله حداقل دستمزد و مزایا با احتساب حق اولاد، مسکن و بن کارگری تا سبد معیشت که در سال گذشته یک میلیون و ۳۴۴ هزار و ۲۶۰ تومان بود، در آبان ماه به ۳ میلیون و ۵۵۵ هزار و ۸۷۰ تومان افزایش یافته است. نرخ تورم در ایران نیز در مهر و آبان و آذر نه تنها روند افزایشی خود را حفظ کرده، بلکه شتاب افزایش نرخ تورم، در مقایسه با ماه‌های گذشته حتی بیشتر نیز شده است. همزمان با ادعای حسن روحانی در صحن مجلس مبنی بر «دروغ بودن ابرتورم» در اقتصاد ایران (در تاریخ ۵ آبان)، بانک مرکزی اعلام کرد که تورم در مهر ماه به ۱۵.۹ درصد و تورم نقطه به نقطه به ۳۶.۹ درصد رسیده است. بر اساس محاسبات بانک مرکزی، نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به آبان ۱۳۹۷ نسبت به دوازده ماه منتهی به آبان ۱۳۹۶ معادل ۱۸.۴ درصد و تورم نقطه به نقطه ۳۹.۹ درصد بوده است.

بنا بر گزارش صندوق بین‌المللی پول (۲۲ آبان)، در اثر تحریم‌های آمریکا نرخ تورم در ایران تا پایان سال ۲۰۱۸ ممکن است از ۴۰ درصد هم فراتر رود. برخی از اقتصاددانان مستقل نگران فروغلطیدن ایران در یک «ابرتورم» هستند.

افزایش نرخ تورم و مقاومت دولت و کارفرمایان در برابر افزایش دستمزدها، سفره کارگران و مزدبگیران را بیش از هر زمان دیگری تهی کرده است و بسته های کمک های غیر نقدی، کمک جدی برای حل بحران افزایش شدید قیمت‌ها و کاهش بی‌سابقه قدرت خرید کارگران نیستند.

با توجه به همه اینها، ما امضاء کنندگان این دادخواست از دولت حسن روحانی و وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران خواستار مداخله در این شرایط بحرانی و افزایش حداقل دستمزد کارگران هستیم.

الأحداث الأخيرة

  • مكان التواقيع

    محافظة عدد التوقيعات
    محافظة البرز ٤
    محافظة أردبيل ٠
    محافظة بوشهر ٠
    محافظة جهار محال و باختياري ٠
    أذربيجان الشرقية ٢
    محافظة فارس ٣
    محافظة جيلان ٠
    محافظة جلستان ٠
    محافظة همدان ٠
    محافظة هرمزجان ٠
    محافظة عيلام ٠
    محافظة أصفهان ٤
    محافظة كرمان ١
    محافظة كرمانشاه ٠
    محافظة خوزستان ٢
    محافظة كهكيلويه و بويراحمد ٠
    محافظة كوردستان ٢
    محافظة لورستان ٠
    محافظة مركزي ٠
    محافظة مازندران ٠
    محافظة خراسان الشمالية ١
    محافظة قزوين ٠
    محافظة قم ١
    محافظة خراسان الرضوي ١
    محافظة سمنان ٠
    محافظة سيستان وبلوشستان ٠
    محافظة خراسان الجنوبية ١
    محافظة طهران ١٨
    محافظة أذربيجان الشرقية ١
    محافظة يزد ٠
    محافظة زنجان ٠
    التوقيعات التي تم تجميعا حد الآن ٣٥٤. جميع التوقيعات من داخل إيران ٧٧% جاءت من إيران وما يقارب النسبة المئوية للتوقيعات من خارج إيران ٢٣%. لمعرفة تركيبة إحصائية التوقيعات على خريطة إيران، أنقر هنا.
  • آخر التوقيعات

    1. منهم کارگرم ،زندگی خیلی خیلی سختی دارم. کارگران ایران هیچ فریادرسی ندارند

  • قام بكتابة هذه العريضة

الالتماسات ذات الصلة

عريضة من أجل الحق وتحقيق العدالة

إن العريضة صوت المواطن. وأي مواطن يستطيع أن يقوم بكتابة عريضة حول أي موضوع.

قم‌ بكتابة عريضة