غرق شدن کودکان بلوچ در هوتگها
لا يوجد في العربية
هوتگها در بلوچستان مدام قربانی میگیرند. کودکان اکثریت قربانیان را تشکیل میدهند. «هوتگ» در زبان بلوچ به معنی گودالهای بزرگ در دل زمین برای ذخیره بارانهای فصلی است که برای مصرف آشامیدن یا آبیاری استفاده می شود. این یک سیستم آبرسانی بومی است که به دلیل فقدان لولهکشی و آبانبارهای مدرن، برای زیست اهالی روستا اهمیت بسیاری داشته است. متأسفانه همین هوتگها تبدیل به قربانگاه کودکان بلوچ شده است.
- ۲۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، سه نفر از جمله دو کودک در روستای سلوربازار از توابع شهرستان دشتیاری در یک هوتگ غرق شدند.
- ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱، ساجده بخشان، دختر ۱۱ساله اهل روستای زهرآپ در چابهار که برای آبدادن به سه بز روستا به هوتگ رفته بود درون آب افتاد و غرق شد.
- ۶ مرداد ۱۴۰۰ آتنا کودک چهار ساله در روستای جماعتزهی از توابع بخش پلان شهرستان چابهار به هنگام بازی سُر خورد و داخل هوتگ افتاد و غرق شد.
- ۸ خرداد ۹۸ سه دانشآموز ابتدایی، منیره خدمتی، مریم خدمتی، و یسرا دلشب از روستای کموبازار در شهرستان چابهار که برای برداشت آب رفته بودند به داخل هوتگ افتاده و غرق شدند.
- ٧ مرداد ماه ١۴٠١، محمود بادفر کودک خردسال بلوچ اهل روستای لَلوبازار در بخش پلان از توابع شهرستان چابهار پس از سقوط به داخل یک هوتگ غرق شده و جان خود را از دست داد.
- ۱۰ مرداد ماه ۱۴۰۱، سلمان براهویی ,کودک کار هفت ساله, اهل نصرت آباد شهرستان زاهدان بر اثر سقوط در گودال آبی که شهرداری این محل حفر کرده بود جان خود را از دست داد.
- ١٢ مرداد ماه ١۴٠١ ، یک نوجوان بلوچ ۱۵ ساله به نام اسماعیل چالاکی پس از سقوط به داخل یک بند خاکی در روستای کهن کرمشاه از توابع سیب و سوران، شهر سراوان، غرق شده و جان خود را از دست داد.
- ۱۴ مرداد ماه ۱۴۰۱، یک دختر بلوچ ۱۵ ساله به نام مطهره چاکری اهل جالق شهرستان گلشن توابع سراوان در رودخانه کلهگان غرق شد و جان خود را از دست داد.
- ۱۸ مرداد ماه ۱۴۰۱، یک کودک ۴ ساله بلوچ بر اثر سقوط در گودال آب در بخش تلنگ از توابع شهرستان قصرقند جان خود را از دست داد.
- ٢۶ مرداد ماه ١۴٠١، پنج کودک و نوجوان اهل شهر پیشن در رودخانه سرباز و زیر پل ورودی پیشن غرق شدند. بدنبال این حادثه دو کودک دختر بر اثر غرق شدن جان خود را از دست دادند.
- این موارد فقط چند نمونه از تراژدی غرق شدن کودکان بلوچ در سالهای اخیر است.
هنوز آمار دقیقی از تعداد تلفات سالانهی هوتگها منتشر نشده است. شهرستان چابهار بهتنهایی ۱۰۷۵ هوتگ دارد که اکثراً به حصارکشی نیاز دارند. مسؤلان استان بهجز وعده و وعید تا کنون اقدامی برای آبرسانی سالم و بهداشتی نکردهاند. آبرسانی با تانکر به طور ناقص انجام میگیرد. دولت برای سیستم لولهکشی روستایی و ترمیم هوتگها برنامه ای ندارد، و این یعنی در آینده هم اخبار ناگوار و مکرر مرگ کودکان بلوچستان را خواهیم داشت.
روستاهای بلوچستان نیاز به سیستم آبرسانی مدرن، خطوط لوله، و تأمین آب پایدار و بهسامان دارد. بارانهای فصلی باید در آبانبارهای مجهز، بهداشتی، و با حصارهای ایمنی ذخیره شوند. با تهیه اطلس، هوتگهای موجود باید شناسایی، بهسازی، و ایمنسازی شوند. ما از مسؤلان دولتی میخواهیم نسبت به اخبار دایمی و دلخراش مرگ کودکان بلوچ در هوتگها حساسیت نشان دهند و با تأمین بودجه و امکانات هرچه زودتر به این تراژدی خاتمه دهند.
اشترك في النشرة الإخبارية
✅ تم التأكد من اشتراككم
الأحداث الأخيرة
-
مكان التواقيع
محافظة عدد التوقيعات محافظة البرز ٣ محافظة أردبيل ١ محافظة بوشهر ٢ محافظة جهار محال و باختياري ٢ أذربيجان الشرقية ٤ محافظة فارس ٤ محافظة جيلان ٢ محافظة جلستان ٠ محافظة همدان ١ محافظة هرمزجان ٠ محافظة عيلام ١ محافظة أصفهان ٦ محافظة كرمان ٢ محافظة كرمانشاه ١ محافظة خوزستان ٣ محافظة كهكيلويه و بويراحمد ٠ محافظة كوردستان ١ محافظة لورستان ١ محافظة مركزي ٠ محافظة مازندران ١ محافظة خراسان الشمالية ٣ محافظة قزوين ٠ محافظة قم ٠ محافظة خراسان الرضوي ٣ محافظة سمنان ١ محافظة سيستان وبلوشستان ٤ محافظة خراسان الجنوبية ١ محافظة طهران ٤٤ محافظة أذربيجان الشرقية ٣ محافظة يزد ٠ محافظة زنجان ٠ -
آخر التوقيعات
-
ناشناستم توقيعها من خلال التلغرام
-
ناشناستم توقيعها من خلال التلغرام
-
Admin Ghتم توقيعها من خلال التلغرام
-
Anonymous
هوتکها را درست کنید… مراقب کودکان باشید…
-
ناشناستم توقيعها من خلال التلغرام
-
-
در ده سال گذشته، دستکم ۴۸ کودک در هوتک های دشتیاری سیستان و بلوچستان جان خود را از دست دادهاند
در ده سال گذشته، دستکم ۴۸ کودک در هوتک های دشتیاری سیستان و بلوچستان جان خود را از دست دادهاند که نشاندهنده کمتوجهی مسئولان مربوطه به ایمنی و سلامت منطقه است. پروژه جهاد آبرسانی که قرار است در چهار سال، ده هزار روستا را به #آب_شرب بهداشتی مجهز کند، تاکنون ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. در این پروژه، آبرسانی به دستکم چهار هزار و ۷۴۰ روستای منطقه صورت نگرفته و ساکنین این روستاها کماکان از دسترسی به آب آشامیدنی سالم محروم مانده اند./ رکنا
-
هلینا جدگال، بر اثر سقوط به داخل یک هوتک غرق شد و جان خود را از دست داد
شنبه ٢۶ خرداد ماه ١۴٠٣، یک کودک بلوچ بر اثر سقوط به داخل یک هوتگ در روستای کوه دیم از توابع بخش پیرسهراب شهرستان دشتیاری غرق شده و جان خود را از دست داد. هویت این کودک بلوچ "هلینا جدگال" فرزند منصور و اهل روستای بنارو غلام محمد بازار شهرستان دشتیاری عنوان شده است.
- ٢۶ خرداد ١۴٠٣ -
گزارش رادیو زمانه: کودکانِ قربانیِ هوتکها: نامهایشان را به خاطر بسپار
زمانه: هرسال در فصل گرما بین ۲۰ تا ۳۰ کودک قربانی هوتکها میشوند. نگاهی میاندازیم به نام برخی کودکان و جانهای ازدسترفتهشان در حالی که برای بازیکردن، لباس شستن و آب آوردن به درون هوتکها کشیده شدند.
عماد ملازهی، کودک ۹ ساله
مبین بیجارزهی، کودک ۵ ساله
کودک ۶ ساله (اسم نا معلوم)
مولهم کداخدایی، کودک ۲ ساله
هارون بلوچ، کودک ۸ ساله
عایشه بُمیر، کودک ۵ ساله
سلمان جامخانه، کودک ۱۰ ساله
نعمان بشکار، کودک ۸ ساله
باران دهقانی، کودک ۸ ساله
محمدصالح افراش، کودک ۶ ساله
اسما ترومیده کودک ۱۲ ساله
یسنا شیخ، کودک ۱۱ ساله
سدنا جدگال، کودک ۵ ساله- ۲۵ خرداد ۱۴۰۳
-
عماد_ملازهی ۹ ساله بر اثر ورود به آب هوتک جهت آب تنی دچار غرق شدگی شد و جان خود را از دست داد
به گزارش کمپین فعالین بلوچ، هویت این کودک بلوچ، #عماد_ملازهی ۹ ساله، فرزند محبالله اهل و ساکن روستای پسکوه واقع در شهرستان سیب و سوران عنوان شده است. گفته میشود، روز چهارشنبه این کودک بلوچ در اطراف هوتک در حال بازی بوده و جهت آب تنی به درون آب رفته است. طبق این گزارش، عماد بر اثر غرق شدگی جان خود را از دست داده و اهالی روستا با دیدن دمپایی های او کنار هوتک به داخل آب رفته و پیکر بی جان این کودک را خارج کردند.
-۹ خرداد ماه ۱۴۰۳ -
غرق شدن مولهم کداخدی، ٢ ساله در شهرستان دشتیاری
٢٧ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، "مولهم کداخدی"، ٢ ساله فرزند اکرم معروف به "اکرم موچا" و اهل روستای کچ از توابع شهرستان دشتیاری پس از سقوط به داخل یک گودال آب و غرق شدن در روستای کچ نوبندیان واقع در شهرستان دشتیاری جان خود را از دست داد.
گفتنی است که بدنبال بارش باران و جاری شدن سیلاب بسیاری از گودال ها و هوتگ ها در شهرستان دشتیاری پر آب شدهاند و طی چند ماه اخیر شنار زیادی از کودکان و شهروندان در مناطق مختلف بلوچستان بدلیل غرق شدن، جان خود را از دست دادهاند. دشتیاری و کنرک از شبکه آبرسانی و لوله کشی محروم هستند و مردم با استفاده از آب جمع شده در این هوتگ ها آب مصرفی خود را تهیه میکنند.
-
جان باختن عایشه بُمَیر بر اثر سقوط به داخل هوتگ در کنارک
به گزارش حال وش/ روز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، یک کودک بلوچ در روستای خلیج آباد بخش کهیر واقع در شهرستان کنارک پس از سقوط به داخل یک هوتگ غرق شده و جان خود را از دست داد. هویت این کودک بلوچ، «عایشه بُمَیر» ۳ ساله، فرزند حبیب و اهل روستای خلیج آباد از توابع شهرستان کنارک عنوان شده است. بر اساس این گزارش، حوالی ساعت ۳ بعد از ظهر، عایشه خردسال برای بازی به کنار هوتگ رفته که پس از سقوط به داخل آب غرق شده و بدنبال بیرون کشیدن وی، با تماس اهالی روستا بوسیله اورژانس به بیمارستان امام حسین کنارک منتقل شده ولی تشخیص کادر پزشکی فوت او قبل از رسیدن به مرکز درمانی اعلام شده است.
- ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ -
«سلمان جام خانه» ۸ ساله
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، یک کودک ۸ ساله بلوچ در روستای چرک در بخش تلنگ از توابع شهرستان قصرقند پس از سقوط به داخل هوتگ در اثر غرق شدگی جان خود را از دست دادند. به گفته منابع حال وش: «بعد از ظهر امروز پس از تعطیل شدن دبستان، سلمان در اطراف هوتگ روستا در حال بازی بوده که در پی سقوط در هوتگ بر اثر غرق شدگی جان خود را از دست داده است.»
-
کودک ۱۱ ساله بلوچ به داخل هوتگ سقوط کرد و جانش را از دست داد
۲۷ اسفند ماه ۱۴۰۲، یک کودک دختر در روستای بر اثر سقوط به داخل هوتگ جان خود را از دست داد. هویت این کودک دختر بلوچ "شهربانو سنجری" (نوحانی) ۱۱ ساله، دانش آموز کلاس سوم دبستان و اهل روستای دمپگ شهرستان دشتیاری عنوان شده است. گفته می شود، شهربانو برای شستن لباس به هوتگ روستا رفته بود که پس از سقوط به داخل آن در اثر غرق شدگی جان خود را از دست داده است.
-
سرفراز گرگیج کودک ۱۲ ساله
۲۴ بهمن ماه ۱۴۰۲، یک کودک بر اثر سقوط در داخل گودال دخیره آب در شهرستان دشتیاری، غرق شد و جان خود را از دست داد. هویت این کودک، سرفراز گرگیج، ۱۲ ساله فرزند عبدالستار عنوان شده است. براساس این گزارش، این کودک به دلیل عدم فنس کشی مناسب در اطراف گودال های ذخیره آب، به داخل یکی از این گودال ها سقوط کرده و غرق شده است.
-
اسامی قربانیان غرق شده در هوتگ
- ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، یسنا شیخ ١١ ساله فرزند عبدالمجید و اهل روستای رانک از توابع بخش پلان شهرستان دشتیاری
- ۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، اسما ترومیده(جدگال) ۱۲ ساله، فرزند سیدمحمد دانش آموز کلاس سوم دبستان و اهل روستای شهبیک زهی از توابع شهرستان دشتیاری. گفته می شود، اسما برای شستن لباس به هوتگ روستا که در نزدیکی منزلشان بوده رفته که پس از سقوط به داخل آن در اثر غرق شدن جان خود را از دست داده است.
- ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، محمد صالح افراش فرزند محسن و اهل روستای بالاد سرکوپ شهرستان دشتیاری. گفته می شود، محمدصالح جهت بازی به کنار یک هوتگ در روستای "بالاد سرکوپ" در پانزده کیلومتری شهر نگور رفته بوده که پس از سقوط به داخل آن، غرق شده و جان خود را از دست داده است.
- ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳، یک کودک ۸ ساله بلوچ به نام «نعمان بشکار» در روستای دور از توابع شهرستان دشتیاری پس از سقوط به داخل هوتگ در اثر غرق شدگی جان خود را از دست دادند.
- ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، «سلمان جام خانه» ۸ ساله فرزند خیرمحمد و اهل و ساکن روستای چرک در بخش تلنگ از توابع شهرستان قصرقند. بعد از ظهر پس از تعطیل شدن دبستان، سلمان در اطراف هوتگ روستا در حال بازی بوده که در پی سقوط در هوتگ بر اثر غرق شدگی جان خود را از دست داده است.
-
ثوبان بلوچ ۴ ساله
۱۶ بهمن ماه ١۴٠۲، یک کودک چهار ساله در روستای بلوچی از توابع شهرستان چابهار پس از سقوط به داخل یک هوتک در اثر غرق شدگی جان خود را از دست داد. هویت این کودک ثوبان بلوچ حدودا ۴ ساله فرزند جمیل (جنید) اهل روستای بلوچی پایین از توابع بخش پلان شهرستان چابهار احراز شده است.
-
قام بكتابة هذه العريضة