العربية
وقع على هذه العريضة
||

حکم زندان برای چهار وکیل آذربایجانی

462%
٤٦٢ التوقيع
٥٠٠ الهدف

لا يوجد في العربية

 ۱ بهمن ۱۴۰۱

از آغاز خیزش دادخواهانه‌ی مردم پس از قتل ژینا امینی در شهریور ۱۴۰۱ تا این تاریخ نزدیک به پنجاه وکیل در سراسر ایران بازداشت شده‌، یا برای آنها پرونده‌های امنیتی تشکیل شده و حکم زندان گرفته‌اند. از آن جمله چهار وکیل آذربایجانی، سینا یوسفی، نگین کیانی، قاسم بُعدی و امیر مهدی‌پور هستند. آنها صِرفاً به دلیل اعلام آمادگی برای دفاع حقوقی از معترضانِ بازداشتی مورد غضب نهادهای امنیتیِ تبریز قرار گرفته‌اند.

سینا یوسفی وکیل پایه یک دادگستری، کارشناس ارشد حقوق بین‌المللی، و نایب رئیس کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای آذربایجان شرقی است. او به خاطر پیشنهاد تشکیل کمیته دفاع از بازداشتی‌ها باعث خشم مقامات حکومتی شد. در مهرماه آقای یوسفی و همکارش قاسم بُعدی را در شهر تبریز بازداشت کردند و با اتهام‌ «تشکیل گروه غیرقانونی» و «تبلیغ علیه نظام» با احکام از پیش صادر شده به زندان محکوم کردند.

در آبان‌ماه ، دو عضو دیگر کانون وکلای آذربایجان شرقی، نگین کیانی به دلیل قبول وکالت از معترضان بازداشتی و امیر مهدی‌پور عضو دیگر کمیسیون حقوق بشر کانون، به دست مقامات امنیتی بازداشت شده و برای آنها پرونده‌ تشکیل شد.

«جرم» این وکیل‌های شریف فقط انجام وظیفه‌ی حرفه‌ای و وجدانی بوده است. سینا یوسفی در پیام توییتری ۲۸ آذر نوشت، «حجم مراجعه به دفاتر همکاران و کانون وکلا جهت قبول وکالت بازداشت شدگان اعتراضات به قدری زیاد بود که در کمیسیون حقوق بشر تصمیم به تشکیل «کمیته دفاع» گرفتیم. اما اکنون بخاطر عمل به این وظیفه حرفه‌ای و پایبندی به سوگندِ وکالت با اتهام دیگری تحت عنوان تشکیل گروه غیرقانونی مواجه شده‌ام.»

این وکلا پس از تحمل چندین روز حبس انفرادی به ماه‌ها حبس، ممنوعیت اشتغال به حرفه وکالت، ممنوعیت خروج از کشور، و ضبط وسایل الکترونیک محکوم شده‌اند. همزمان با این حکم‌ها، نیروهای امنیتی و حفاظت اطلاعات دادگستریِ آذربایجان شرقی با تهیه‌ی فهرستی از دیگر وکلای معترض، که شمار آنها بیش از صد نفر است، دادسرای انتظامیِ آذربایجان شرقی را مجبور به برخورد پلیسی و ابطال پروانه‌ی وکلای معترض کرده است.  به همین دلیل، اخیراً دادستان انتظامی کانون وکلا آقای امید رهنمائیِ صدیق‌آذر از سمت خود استعفا داد و جانشین او با ارسال پیامکِ تهدیدآمیز، برخورد شدید با وکلای کانون و پرونده‌سازی علیه آنان را آغاز کرد.

این چهار وکیل جرمی مرتکب نشده‌اند. برابر قوانین موضوعه کشور، از جمله تبصره ۳ ماده واحده «انتخاب وكيل توسط اصحاب دعوي» مصوب ۱۱/۷/۷۰ مجمع تشخيص مصلحت نظام، وکیل در موضع دفاع از احترامات و تضمینات شاغلین شغل قضا برخوردار است و برابر قوانین بین المللی، از جمله بیانیه هاوانا ۱۹۹۰، وکیل در مقام دفاع از هر گونه برخوردی مصون است.

این چهار وکیل هیچ جرمی مرتکب نشده‌اند. آنها قربانی انتقام‌گیری نهادهای امنیتی از معترضان هستند. ما امضاکنندگان این داخواست خواهان لغو احکام سینا یوسفی، نگین کیانی، قاسم بُعدی و امیر مهدی‌پور هستیم تا آنها بتوانند کار حرفه‌ای خود را از سربگیرند.

الأحداث الأخيرة

  • مكان التواقيع

    محافظة عدد التوقيعات
    محافظة البرز ٥
    محافظة أردبيل ١٠
    محافظة بوشهر ١
    محافظة جهار محال و باختياري ٠
    أذربيجان الشرقية ٥٥
    محافظة فارس ٥
    محافظة جيلان ٢
    محافظة جلستان ٣
    محافظة همدان ١
    محافظة هرمزجان ١
    محافظة عيلام ١
    محافظة أصفهان ٢
    محافظة كرمان ٠
    محافظة كرمانشاه ١
    محافظة خوزستان ٢
    محافظة كهكيلويه و بويراحمد ٠
    محافظة كوردستان ٠
    محافظة لورستان ٠
    محافظة مركزي ٠
    محافظة مازندران ١
    محافظة خراسان الشمالية ١
    محافظة قزوين ٠
    محافظة قم ٠
    محافظة خراسان الرضوي ٣
    محافظة سمنان ١
    محافظة سيستان وبلوشستان ٠
    محافظة خراسان الجنوبية ٠
    محافظة طهران ٣٥
    محافظة أذربيجان الشرقية ١٤
    محافظة يزد ٢
    محافظة زنجان ٠
    التوقيعات التي تم تجميعا حد الآن ٤٦٢. جميع التوقيعات من داخل إيران ٨١% جاءت من إيران وما يقارب النسبة المئوية للتوقيعات من خارج إيران ١٩%. لمعرفة تركيبة إحصائية التوقيعات على خريطة إيران، أنقر هنا.
  • آخر التوقيعات

    1. نه به اعدام

    2. دفاع از هموطن بی گناه مخصوصا وکلایی که از جان مایع می گذارند

    3. آذربایجانلئ وکیل لرئ اءُزگوءر بیراخئن

    4. نه به زندانی کردن

  • قام بكتابة هذه العريضة

الالتماسات ذات الصلة

عريضة من أجل الحق وتحقيق العدالة

إن العريضة صوت المواطن. وأي مواطن يستطيع أن يقوم بكتابة عريضة حول أي موضوع.

قم‌ بكتابة عريضة