العربية
وقع على هذه العريضة

خواهان لغو حكم اعدام پخشان عزیزی هستیم

281%
٢٨١ التوقيع
٥٠٠ الهدف
گروهی از کنشگران حوزه‌های اجتماعیبدأ هذه العريضة

لا يوجد في العربية

۸ مرداد ۱۴۰۳

ما جمعی از کنشگران درحوزه‌های مختلف خواهان لغو حكم اعدام پخشان عزیزی، روزنامه نگار ، مددكار اجتماعی، و فعال حقوق زنان كُرد هستیم. دادگاه‌ انقلاب تهران به‌ ریاست قاضی افشاری، پخشان را به‌ اتهام «بغی» و همكاری با گروه‌های معارض به اعدام محكوم كرده‌ است. این حكم به‌ شدت ناعادلانه‌ و به‌ دور از موازین حقوقی و قانونی است.

پیشینه‌

پخشان عزیزی، فعال زن کُرد که از حدود یک سال پیش در بازداشت به سر می‌برد، از سوی دادگاه انقلاب اسلامی تهران به اتهام «بغی» به اعدام محکوم شده است. این فعال زن کُرد در بهمن ماه سال ۱۴۰۲ به اتهام «بغی» در شعبه ۵ بازپرسی دادسرای امنیت اوین تفهیم اتهام شد و جلسات دادگاه او در دو نوبت در تاریخ‌های ۸ و ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ برگزار شد. پخشان عزیزی از زمان بازداشت تا صدور کیفرخواست و ارسال پرونده به دادگاه انقلاب از حق دسترسی به وکیل محروم بود.

پخشان عزیزی، فعال زن اهل مهاباد و فارغ‌التحصیل مددکاری اجتماعی از دانشگاه علامه طباطبایی تهران، در تاریخ ۱۳ مرداد ۱۴۰۲ به دست نیروهای وزارت اطلاعات در تهران بازداشت شد و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل گشت. چند تن از اعضای خانواده او نیز همزمان بازداشت و پس از چند روز بازجویی آزاد شدند.

پخشان در دوران بازداشت از حق ملاقات با خانواده و داشتن وکیل محروم بود و برای اخذ اعترافات اجباری تحت فشار و شکنجه قرار داشت. او در تاریخ ۲۰ آذر ۱۴۰۲ از بند ۲۰۹ زندان اوین به بند زنان این زندان منتقل شد.

این زندانی سیاسی کُرد که از تاریخ ۱۶ تیر ۱۴۰۳ با دستور شورای انضباطی زندان از حق تماس و ملاقات با خانواده محروم شده است، اخیراً در نامه‌ای از داخل زندان در قالب یک روایت، از ستم زن بودن و کُرد بودن خود سخن گفته‌ است. او همچنین به‌ نگهداری خود به‌ مدت ٥ ماه‌ در سلول انفرادی اشاره‌ كرده‌ است.

پخشان عزیزی پیش از این نیز سابقه بازداشت توسط نیروهای امنیتی را داشته است. او نخستین  بار در تاریخ ۲۵ آبان ۱۳۸۸ در تجمع اعتراضی دانشجويان کُرد دانشگاه تهران عليه اعدام‌های سیاسی در کردستان بازداشت شد. وی پس از ۴ ماه بازداشت با قرار وثیقه آزاد شد و پس از مدتی از ایران خارج شده و در سال‌های اخیر در اقلیم کردستان عراق اقامت داشته است. او در جریان حمله داعش به روژئاوا (کردستان سوریه) به عنوان مددکار اجتماعی برای کمک به آوارگان در این منطقه حضور یافت.

حکم اعدام پخشان  نمونه بارزی از سرکوب شدید فعالان حقوق زن در ایران است. تلاش‌های صلح‌آمیز و كمك های او به‌ زنان روژئاوا كه‌ زیر ستم و شكنجه‌ نیروهای داعش قرار داشتند و امكان ربودن و تجاوز به‌ آنها چون زنان شنگال وجود داشت، ستودنی و قابل تقدیر است. پخشان برای این کار باید مورد تقدیر واقع شود، نه‌ مجازات!

پخشان در نامه‌اش به‌ صراحت به‌ ستم تاریخی كه‌ او به‌ علت زن بودن و كُرد بودن متحمل گشته‌ اشاره‌ می‌كند، تجربه توأمان زن بودن و کُرد بودن، تجربه‌ی یك ستم تاریخی است كه‌ تا امروز ادامه‌ دارد.

پخشان، در نامه‌اش از زندان، باور راسخ خود را به لزوم انقلاب ذهنیتی، دموکراتیزاسیون جامعه، عبور از جنسیت‌گرایی، و دموکراتیزاسیون دین ابراز می‌دارد. او رهایی انسانیت را پیش چشم دارد، این افكار باید مورد تقدیر واقع شود نه‌ آنکه به سانسور بینجامد و صاحب‌اش به‌ مرگ محكوم گردد. حکم قاضی افشاری نمایانگر نقض فاحش حقوق بشر و تلاش آشکار برای خاموش کردن صدای زنان معترض علیه‌ آپارتاید جنسیتی و تبعیض اتنیکی در جمهوری اسلامی است.

مطالبات ما:

۱. لغو فوری حکم: ما خواهان لغو فوری حکم ناعادلانه‌ی اعدام برای پخشان عزیزی هستیم. 

۲. محکومیت بین‌المللی: ما از سازمان‌های حقوق بشری و جامعه بین‌المللی درخواست می‌کنیم که این حکم را محکوم کنند و لغو آن را از دولت ایران بطلبند.

۳. حمایت از کنشگران زن: ما خواستار افزایش حمایت از فعالان حقوق زنان در ایران هستیم تا بتوانند بدون ترس از بازداشت‌های خودسرانه و مجازات‌های سنگین فعالیت کنند.

ما از سازمان‌های حقوق بشری، نهادهای بین‌المللی، و تمامی افرادی که به عدالت باور دارند درخواست می‌کنیم که در مبارزه علیه خشونت و سرکوبی که زنان آزادی‌خواه‌ را تهدید می‌کند به ما بپیوندند و با امضای این دادخواست، پشتیبانی خود را از زندانیان سیاسی زن اعلام دارند.

الأحداث الأخيرة

  • مكان التواقيع

    محافظة عدد التوقيعات
    محافظة البرز ٣
    محافظة أردبيل ٠
    محافظة بوشهر ٠
    محافظة جهار محال و باختياري ٠
    أذربيجان الشرقية ٣
    محافظة فارس ١
    محافظة جيلان ٤
    محافظة جلستان ١
    محافظة همدان ٠
    محافظة هرمزجان ٠
    محافظة عيلام ٢
    محافظة أصفهان ٣
    محافظة كرمان ٢
    محافظة كرمانشاه ٥
    محافظة خوزستان ١
    محافظة كهكيلويه و بويراحمد ٠
    محافظة كوردستان ٣٥
    محافظة لورستان ٠
    محافظة مركزي ١
    محافظة مازندران ٠
    محافظة خراسان الشمالية ٢
    محافظة قزوين ٠
    محافظة قم ٠
    محافظة خراسان الرضوي ١
    محافظة سمنان ٠
    محافظة سيستان وبلوشستان ٢
    محافظة خراسان الجنوبية ٠
    محافظة طهران ٢١
    محافظة أذربيجان الشرقية ٣
    محافظة يزد ١
    محافظة زنجان ٠
    التوقيعات التي تم تجميعا حد الآن ٢٨١. جميع التوقيعات من داخل إيران ٧٣% جاءت من إيران وما يقارب النسبة المئوية للتوقيعات من خارج إيران ٢٧%. لمعرفة تركيبة إحصائية التوقيعات على خريطة إيران، أنقر هنا.
  • آخر التوقيعات

    1. sign-public

    2. sign-public

    3. sign-public

    4. sign-public

    5. sign-public

  • گروهی از کنشگران حوزه‌های اجتماعی قام بكتابة هذه العريضة

  • زنان زندانی سیاسی اوین: با سه شنبه های «نه به اعدام» همراه میشویم

    روز سه‌شنبه ۹ مرداد ماه ۱۴۰۳، زنان زندانی سیاسی-عقیدتی زندان اوین در ادامه اعتراض به صدور حکم اعدام پخشان عزیزی، با سه‌شنبه‌های «نه به اعدام» همراه شده و در اعتصاب غذا خواهند بود.
    تا لغو حکم اعدام
    ایستاده‌ایم تا پایان
    زنان زندانی سیاسی اوین
    مرداد ۱۴۰۳

  • متن کامل نامەی سرگشادەی پخشان عزیزی

    هفتەی گذشتە بخش‌هایی از نامه سرگشادەی پخشان عزیزی، زندانی سیاسی کورد محکوم بە اعدام، تحت عنوان «کتمان حقیقت و آلترناتیو آن» در شبکەهای اجتماعی منتشر شدە بود. متن پیش‌رو نسخەی کامل این نامە است کە برای انتشار در اختیار #بیدارزنی گذاشتە شدە است. این زندانی سیاسی در نامەی خود بە روایت نحوەی بازداشت خشونت‌آمیز خود و خانوادەاش از سوی نیروهای امنیتی، شکنجەهای اعمال شدە در دوران بازداشت و همچنین مواضع و فعالیت‌های سیاسی خود پرداختە است.
    - ۶ مرداد ۱۴۰۳

الالتماسات ذات الصلة

عريضة من أجل الحق وتحقيق العدالة

إن العريضة صوت المواطن. وأي مواطن يستطيع أن يقوم بكتابة عريضة حول أي موضوع.

قم‌ بكتابة عريضة