مینگذاری در سیستان و بلوچستان را متوقف کنید
لا يوجد في العربية
خطاب به: سازمان دیدهبان حقوق بشر، سازمان ملل متحد، و دولت جمهوری اسلامی ایران
۲۲ مرداد ۱۴۰۳
طبق گزارشها و شواهد موجود، انفجار مینهای کارگذاشته شده به دست سپاه پاسداران در مرزهای استان سیستان و بلوچستان منجر به مرگ و جراحت بسیاری از شهروندان بلوچ شده است. در آخرین حادثه، روز جمعه ۱ تیرماه ۱۴۰۳، مهر بیبی سیاهانی، زن ۷۰ ساله بلوچ، در حالی که مشغول چرای دامهای خود بود، بر اثر انفجار مین جان خود را از دست داد.
مرگ مهربیبی سیاهانی تنها یکی از چندین حادثه مشابه در ماههای اخیر است که باعث نگرانی و اضطراب مردم منطقه شده است. پیشتر از این، در تاریخ ۹ بهمن ۱۴۰۲، طاها رئیسی کودک سوختبر ۱۱ ساله در محل تردد سوختبران که توسط سپاه پاسداران مینگذاری شده است، در اثر انفجار مین پاهای خود را از دست داد. امین الله سالارزهی در تاریخ ۲۰ بهمن ۱۴۰۲ در شهرستان زابل بر اثر انفجار مین کشته شد.
مرگ و مصدومیت در اثر انفجار مین در حالی اتفاق میافتد که بلوچستان هیچگاه منطقه جنگی نبوده است. با کمال تأسف در ماههای اخیر پنج نفر به دلیل انفجار مین، که دولت جمهوری اسلامی ایران آن را سازوکار دفاعی میداند، جان خود را از دست دادهاند. اقدام به مینگذاری از سوی جمهوری اسلامی ایران در مناطقی که منطقه جنگی نبودهاند و در حال حاضر هم شرایط جنگی ندارند خلاف کنوانسیون سلاحهای خاص (CCW) است که دولت ایران عضو ناظر آن میباشد.
اکثر این مینها در نقاط مرزی بلوچستان، با هدف کنترل مرز و فعالیت سوختبران که محل تردد آنها میباشد، کار گذاشتهاند. با توجه به شرایط حاکم بر بلوچستان و به حاشیهراندگی اقتصادی مردم بلوچ، بسیاری برای گذران زندگی به کار سوختبری روی آوردهاند. مینگذاری نه تنها جان سوختبران را با خطر مواجه میکند بلکه زندگی مردم بومی را نیز مختل کرده و خطر مرگ یا قطع عضو را برای آنان به وجود میآورد.
لذا، از شما تقاضا داریم:
۱- توقف فوری مینگذاری در مناطق مرزی: اقدام به مینگذاری باید فوراً متوقف شده و تمامی مینهای موجود به صورت امن خنثی شوند.
۲- تحقیقات مستقل و شفاف: یک کمیته مستقل بینالمللی تشکیل شود تا به صورت شفاف و جامع به بررسی این مسئله بپردازد و عوامل مسئول را شناسایی و مورد پیگرد قرار دهد.
۳- حمایت و پرداخت غرامت به خانوادههای قربانیان: دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است به خانوادههای قربانیان کمکهای مالی و روانی لازم را ارائه دهد.
۴- ایجاد فرصتهای شغلی: برای جلوگیری از بروز مسائل مشابه، دولت باید با ایجاد فرصتهای شغلی پایدار ومناسب، شرایط اقتصادی منطقه را بهبود بخشد.
هدف این دادخواست حفظ جان و امنیت مردم بیگناه و جلوگیری از تکرار این حوادث تلخ است.
اشترك في النشرة الإخبارية
✅ تم التأكد من اشتراككم
الأحداث الأخيرة
-
مكان التواقيع
محافظة عدد التوقيعات محافظة البرز ٨ محافظة أردبيل ٠ محافظة بوشهر ٠ محافظة جهار محال و باختياري ١ أذربيجان الشرقية ١ محافظة فارس ٢ محافظة جيلان ١ محافظة جلستان ٠ محافظة همدان ٠ محافظة هرمزجان ١ محافظة عيلام ٠ محافظة أصفهان ٢ محافظة كرمان ٠ محافظة كرمانشاه ٠ محافظة خوزستان ٢ محافظة كهكيلويه و بويراحمد ٠ محافظة كوردستان ٠ محافظة لورستان ٠ محافظة مركزي ٠ محافظة مازندران ١ محافظة خراسان الشمالية ٠ محافظة قزوين ٠ محافظة قم ٠ محافظة خراسان الرضوي ٢ محافظة سمنان ٠ محافظة سيستان وبلوشستان ١ محافظة خراسان الجنوبية ٠ محافظة طهران ١٧ محافظة أذربيجان الشرقية ٠ محافظة يزد ٠ محافظة زنجان ٠ -
آخر التوقيعات
-
حبیب
-
مریم نصیری
برای جلوگیری از تکرار مرگ و مصدومیت هموطنان بلوچ در اثر انفجار مین.
-
Sara Ahmadian
برای جلوگیری از تکرار مرگ و مصدومیت هموطنان بلوچ در اثر انفجار مین.
-
پریماه
برای جلوگیری از تکرار مرگ و مصدومیت هموطنان بلوچ در اثر انفجار مین.
-
سارا
برای جلوگیری از تکرار مرگ و مصدومیت هموطنان بلوچ در اثر انفجار مین.
-
-
کشته و زخمی شدن شش شهروند بلوچ در پی انفجار مین و تیراندازی نیروهای هنگ مرزی میرجاوه
به گزارش حال وش/ شامگاه چهارشنبه ۱۴ آذرماه ۱۴۰۳، در پی انفجار مین و تیراندازی نیروهای نظامی هنگ مرزی در منطقه پدگی، واقع در شهرستان میرجاوه، سه شهروند بلوچ جان خود را از دست داده و سه تن دیگر مجروح شدند.
-
یک کنشگر بلوچ قام بكتابة هذه العريضة
برای جلوگیری از تکرار مرگ و مصدومیت هموطنان بلوچ در اثر انفجار مین.