ایمضالایین

فاضلاب اهواز جان کودکان را می‌گیرد

336%
۳۳۶ ایمضا
۵۰۰ آماج

تورکجه یئرینده یوخدو

خبرگزاری ایسنا در تاریخ یکم اردیبهشت ۱۴۰۲ اعلام کرد که یک دختر بچه  سه ساله بر اثر سقوط در چاه فاضلاب جان خود را از دست داد. همچنین وبسایت بی بی سی فارسی در گزارشی در تاریخ  ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ عنوان نمود که حداقل ۹ کودک یک تا هشت ساله در طی هفت سال اخیر، بر اثر سقوط در چاله‌ها و کانال‌های فاضلاب اهواز جان خود را از دست داده‌اند.

منابع محلی ضمن تأیید موارد فوق تصریح نمودند که وضعیت فاضلاب اهواز فاصله زیادی با استانداردهای شهری داشته و در اکثر مناطق به خصوص در مناطق حاشیه‌ای و حومه‌ی شهر اهواز، که جمعیتی بیش از ۱ و نیم میلیون را در خود جای می‌دهند، بسیار نامطلوب است. اکثر کانال‌های فاضلاب به صورت روباز و جوی‌های کنده شده در خیابان است که علاوه بر امکان خطر سقوط کودکان در آن، بیماری‌های مُسری و پوستیِ زیادی را برای ساکنان این مناطق سبب می‌شوند و سلامت و جان آنها را در معرض خطر قرار می‌دهند.

علاوه بر این، طبق گزارش‌های موثق، فاضلاب شهر اهواز بدون هیچگونه تصفیه وارد رودخانه کارون می‌شود که این شامل فاضلاب بیمارستان با محتوی مواد عفونی و بیماری‌زا، و فاضلاب صنعتی نیز می شود. این امر باعث پیدایش و شیوع بسیاری از بیماری‌های عفونی و خطرناک در میان اهالی این شهر می‌گردد.

آب‌گرفتگیِ خیابان های شهر اهواز و جاری شدن فاضلاب در خیابان‌ها و سطح شهر بعد از هر بارندگی، مشکل دیگری است که اقدام فوری را برای محافظت از سلامت و بهداشت مردمان این شهر طلب می کند.

در دهه‌های گذشته متأسفانه دولت جمهوری اسلامی، به دلیل مرکزگرایی، باند بازی، و فساد مسئولان و سیاست های غلط، بسیاری از مناطق حاشیه‌ای شهر اهواز را ــ که اکثریت مطلقِ ساکنانِ آن را مردم عرب تشکیل می دهند ــ از امکانات اولیه‌ی زندگی همانند سیستم آب و فاضلاب بهداشتی محروم کرده است. این سیاست باعث ایجاد شکاف طبقاتی در میان ساکنان اهواز شده است. برای مثال، در دهه ۱۳۷۰ شمسی، اعلام شد که دولت قصد دارد پروژه‌ی عظیمی را با وامی از بانک جهانی برای نوسازیِ فاضلاب اهواز کلید بزند. اما با وجود آغاز پرداخت وام  ۱۴۹ ملیون دلاری از سوی بانک جهانی در سال ۱۳۸۳ ، هیچگاه این پروژه عملی نشد و کسی هم از سرنوشت پول‌های وام اطلاعی به دست نیاورد.

در تاریخ  ۱۰ مهر ۹۸، غلامرضا شریعتی استاندار وقت خوزستان در نشست شورای حفاظت كيفی رودخانه كارون گفت، «در خوزستان به نوعی مسمومیتِ پول دچار شده‌ايم، به اين معنی كه طرح‌ ها تأمين اعتبار می‌شود، اما هيچ كاری انجام نمي‌شود. در استان و اهواز، همه مسائل به كمبود پول و اعتبار مرتبط نيست، اين را می‌شود در عدم اجرای تصفيه‌خانه‌ی فاضلاب اهواز مشاهده كرد كه در ۱۵ سال گذشته منابع اعتباری زيادی از جمله وام بانک جهانی به آن اختصاص داده شده اما به سرانجام نرسیده است.»

این شکاف طبقاتی در ایجاد نوعی کینه‌ی قومی میان ساکنان این شهر سهیم است چون مقایسه سطح زندگی و امکانات مناطق غیرعرب‌نشین با مناطق عرب‌نشین به وضوح فاصله طبقاتیِ زیادی را مشخص می‌کند.

با توجه به اینکه عدم وجود سیستم فاضلابِ بهداشتیِ مناسب جان و سلامت ساکنان شهر اهواز به ویژه کودکان را تهدید می‌کند، و دیگر اینکه سیاست‌های تبعیض‌آمیز در توزیع عادلانه‌ی امکانات موجب ِمشکلات اجتماعی و سیاسی میان ساکنان این شهر است، ما امضاکنندگان این دادخواست، ساخت سیستم فاضلاب مدرن در مناطق محروم اهواز را خواستار هستیم.

//

سون حادیثه‌لر

  • امضالارین یئری

    اوستان ایمضالارین ساییسی
    البرز ایالتی 7
    اردبیل ایالتی 2
    بوشهر ایالتی 1
    چهارمحال و بختیاری ایالتی 1
    دوغو آذربایجان ایالتی 8
    فارس ایالتی 1
    گیلان ایالتی 2
    گولوستان ایالتی 3
    همدان ایالتی 1
    هرمزگان ایالتی 0
    ایلام ایالتی 1
    اصفهان ایالتی 5
    کیرمان ایالتی 0
    کیرمانشاه ایالتی 2
    خوزیستان ایالتی 24
    کهگیلویه و بویر احمد ایالتی 0
    کوردیستان ایالتی 0
    لوریستان ایالتی 0
    مرکزی ایالتی 0
    مازندران ایالتی 1
    قوزئی خوراسان ایالتی 0
    قزوین ایالتی 2
    قوم ایالتی 1
    رضوی خوراسان ایالتی 3
    سیمنان ایالتی 3
    سیستان و بلوچستان ایالتی 1
    خوراسان ایالتی 1
    تهران ایالتی 48
    باتی آذربایجان ایالتی 1
    یزد ایالتی 1
    زنگان ایالتی 1
    This petition has received 336 signatures so far. Approximately 73% of signatures come from Iran. Approximately 27% of signatures come from outside of Iran. Learn how Daadkhast generates signature maps.
  • سون ایمضالار

    1. Equality for Unity

    2. امضا با تلگرام 

  • به‌روز رسانی

    ایرنا، ۲۳ مهر ۱۴۰۲، هاشم امینی سخنگوی صنعت آب و فاضلاب کشور گفت، «با توجه ویژه دولت ۳۰ درصد دیگر از پروژه فاضلاب شهر اهواز اجرایی شده و پیشرفت این طرح به حدود ۶۱ درصد رسیده است.»

  • بو دیلکچه‌نی یازدی

Related petitions

حوقوق و عدالتین حیاتا کئچیریلمه‌سی اوچون دیلکچه

دیلکچه وطنداشین سسی‌دیر. هر وطنداش ایسته‌دییی هر هانسی بیر موضوع‌دا دیلکچه یازا بیلر.

بیر دیلکچه یازین