تورکجه
ایمضالایین

سامان یاسین هنرمند معترضِ کُرد باید آزاد شود

741%
۷۴۱ ایمضا
۵۰۰ آماج

تورکجه یئرینده یوخدو

۴ مرداد ۱۴۰۲

طبق خبر شبکه حقوق بشر کردستان، روز ۳۱ تیر ۱۴۰۲ به دستور مسؤلانِ سازمان زندان‌ها سامان یاسین خواننده‌ی رَپ کرُد و زندانی سیاسی به بیمارستان روان‌پزشکی رازی (امین‌آباد) در شهرری منتقل شده است. همین خبرگزاری اعلام کرد حفره‌ی بینی سامان زیر شکنجه پاره شده بدون آنکه حق دسترسی به درمان و دارو داشته باشد. به نظر می‌رسد مقامات امنیتی و مسئولان زندان قصد دارند با روش‌های روانی و فیزیکی این زندانی سیاسی را به مرز نابودی بکشانند.

بیمارستان یا تیمارستان امین‌آباد در بدرفتاری با زندانیان سیاسی سابقه‌ دارد. در همین «بیمارستان» بود که بهنام محجوبی درویش گنابادی و معترض سیاسی در سال ۱۳۹۹ چندین روز پیاپی مورد آزار روانی و تهدید به شوک برقی قرار گرفت، او را به تخت بستند، به زور به او آمپول تزریق کردند، و درحالیکه به حملات عصبی، فراموشی، و فلج‌های موقتی دچار بود او را به زندان بازگرداندند؛ آنگاه در زمستان همان سال خبر مرگ بهنام محجوبی در زندان اعلام شد.

سامان یاسین (سامان صیدی)، ۲۷ ساله اهل کرمانشاه، تنها به خاطر اجرای ترانه‌های اعتراضی در همدردی با خیزشِ آزادی‌خواهانه‌ی «زن، زندگی، آزادی» هدف انتقام‌گیریِ رژیم قرار گرفته است. سامان در جریان این خیزش در پاییز ۱۴۰۱ در تهران دستگیر شد و به فاصله‌ی کوتاهی به اتهام «محاربه» (جنگ با خدا) به اعدام محکوم گشت. سپس به دلیل ناقص بودنِ روند دادرسی، حکم اولیه لغو شد و پرونده‌ی او با اتهام «اجتماع و تبانی به‌قصد اقدام علیه امنیت کشور» بار دیگر به جریان افتاد.

سامان یاسین به جز اجرای ترانه و اعتراض به بی‌عدالتی دست به هیچ اقدام خصمانه یا خشونت‌آمیز نزده است. سامان در ترانه‌هایش به مشکلات فقر، گرسنگی، تحقیرِ فرودستان، و سرکوب آزادی پرداخته است. او به زبان کُردی و فارسی می‌خواند. به او اجازه انتخاب وکیل نداده‌اند. وکیل تسخیری نیز اجازه دسترسی به پرونده را نداشته است. قاضی صلواتی برای او سوابق کیفری برشمرده که سامان آنها را انکار می‌کند. از آنجا که محاکمه‌ی سامان یاسین مغایر با معیارهای رسمی یک دادگاه عادلانه بوده، ما امضا کنندگان این دادخواست خواهان تبرئه و آزادی فوری سامان یاسین هستیم.

به روز رسانی ـ ۷ مرداد ۱۴۰۲، سامان یاسین پس از چهار روز بستری شدن در بیمارستان روانپزشکی رازی (امین‌آباد) به زندان اوین در تهران بازگردانده شد. او موفق شد متن کوتاهی از زندان به بیرون بفرستد که در آن نوشته در بیمارستان از شوکر برقی، ضرب و شتم، و «تزریق» برای ساکت کردن او استفاده شده است.

سون حادیثه‌لر

  • امضالارین یئری

    اوستان ایمضالارین ساییسی
    البرز ایالتی 16
    اردبیل ایالتی 3
    بوشهر ایالتی 5
    چهارمحال و بختیاری ایالتی 2
    دوغو آذربایجان ایالتی 7
    فارس ایالتی 21
    گیلان ایالتی 9
    گولوستان ایالتی 7
    همدان ایالتی 5
    هرمزگان ایالتی 1
    ایلام ایالتی 4
    اصفهان ایالتی 23
    کیرمان ایالتی 2
    کیرمانشاه ایالتی 17
    خوزیستان ایالتی 8
    کهگیلویه و بویر احمد ایالتی 1
    کوردیستان ایالتی 24
    لوریستان ایالتی 3
    مرکزی ایالتی 3
    مازندران ایالتی 6
    قوزئی خوراسان ایالتی 4
    قزوین ایالتی 5
    قوم ایالتی 2
    رضوی خوراسان ایالتی 14
    سیمنان ایالتی 4
    سیستان و بلوچستان ایالتی 2
    خوراسان ایالتی 2
    تهران ایالتی 169
    باتی آذربایجان ایالتی 20
    یزد ایالتی 4
    زنگان ایالتی 3
    بو دیلیکچه ایندییه‌جن 741 ایمضا توپلاییب‌دیر. 76% ایران‌دان، 24% حدودوندا ایسه خاریجدن گلمیشدیر. ایران خریطه‌سینده ایمضالارین ترکیبی حاققیندا داها آرتیق بیلگی الده ائتمک اوچون بورا کیلیکله‎‌یین.
  • سون ایمضالار

    1. پپ

    2. حمایت از آزادی سامان یاسین

    3. آزادی بی گناه

    4. آزادش کنید…

  • سامان یاسین (صیدی) بعد از تحمل حدود ۲۶ماه حبس از زندان قزلحصار با نظر کمسیون پزشکی و موافقت مرجع قضایی با سپردن چهارمیلیارد وثیقه به مرخصی استعلاجی آمد.

    رامین صفرنیا خشتاونی ,وکیل دادگستری، در صفحه ی ایکس نوشت: «امروز موکلم #سامان_یاسین (صیدی) بعد از تحمل حدود ۲۶ماه حبس از زندان قزلحصار با نظر کمسیون پزشکی و موافقت مرجع قضایی با سپردن چهارمیلیاردوثیقه به مرخصی استعلاجی آمد. رای موکل ،مینی بر محاربه و مجازات حبس به مدت پنج سال تبعید در زندان شهر بابک کرمان در دیوانعالی کشور نقض شد و حکم نهایی به مدت پنچ سال حبس تعزیری به اتهام اجتماع وتبانی قطعی گردید.»
    - ۲ آبان ۱۴۰۳

  • صفحه ی رسمی سامان یاسین: لطفا همگی حمایت کنید و تا جایی که براتون مقدوره به اشتراک بزارید

    صفحه رسمی سامان یاسین در اینستاگرام نوشت:
    «لطفا همگی حمایت کنید و تا جایی که براتون مقدوره به اشتراک بزارید.
    این چند روز وضعیت سامان خوب نبوده، و تقریبا هر روز به بهداری واحد چهار زندان اعزام شده و این شرایط بد رو به تشدید است.
    در تماس‌هایی که همبندی‌های سامان یاسین از زندان قزلحصار داشته‌اند، همگی تاکید کرده‌اند که وضعیت بیماری‌های جسمی و روحی وی رو به وخامت است و در چند روز اخیر چندین بار به بهداری واحد چهار زندان اعزام شده است.»

  • سامان یاسین به بیمارستان منتقل شد

    به گزارش کولبرنیوز، سامان یاسین در نتیجه تشنج ناشی از فشار عصبی به بیمارستان منتقل شده و طبق گفته منابع موثق، این هنرمند زندانی که از شرایط جسمانی نامناسبی رنج می‌برد، پس از یک شب بستری در بیمارستان، روز شنبه ٢٩ اردیبهشت به زندان بازگردانده شد.
    گفته می‌شود که وی پس از بازگشت به زندان نیز چندین بار دچار تشنج و حالت تهوع شده است.

    ۲۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳

  • وکیل سامان یاسین: «از ورود من به پرونده جلوگیری کردند، گزارش پزشکی هنوز به دادگاه انقلاب ارسال نشده است»

    رامین صفرنیا، وکیل سامان یاسین (صیدی) از کارشکنی مقام‌های قضایی در رسیدگی به پرونده پزشکی موکلش خبر داد. او جمعه ۱۴ اردیبهشت در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که دادگاه انقلاب مانع ورود او به پرونده شده‌اند و به او گفته‌ شده که «اجازه ورود ندارید در دیوان پیگیری و ورود کنید.»
    ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

  • سامان یاسین به پنج سال حبس و تبعید بە کرمان محکوم شد

    سامان یاسین توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی عموزاده به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و تبعید به زندان شهر بابک کرمان محکوم شده است.

  • سامان یاسین از زندان قزلحصار کرج به بیمارستان اعزام شد

    سامان یاسین که پیشتر در بازجویی ها از ناحیه بینی دچار شکستگی شده بود، روز شنبه بیست و پنجم فروردین ۱۴۰۳، جهت انجام عمل جراحی بینی از زندان قزلحصار کرج به بیمارستان امام علی در کرج منتقل شده است.

  • سامان یاسین از بیمارستان روانپزشکی امین‌آباد شهرری به زندان قزلحصار کرج بازگردانده شد

    روز دوشنبه بیست و یکم اسفند ۱۴۰۲، سامان صیدی (یاسین) به زندان قزلحصار کرج بازگردانده شد.
    یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این متهم سیاسی ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “روز جاری سامان طی یک تماس تلفنی کوتاه با خانواده اش اطلاع داده که از بیمارستان آموزشی درمانی روانپزشکی رازی (امین آباد) مرخص و به زندان بازگردانده شده است.”

  • سامان یاسین به بیمارستان روانپزشکی امین‌آباد منتقل شد

    سامان یاسین، از بازداشت‌شدگان خیزش ژن ژیان ئازادی در تهران که از یک سال و نیم پیش در بازداشت به سر می‌برد، روز سه‌شنبه ۱۵ اسفند از زندان قزل‌حصار کرج به بیمارستان روانپزشکی امین‌آباد شهرری تهران منتقل شد.
    وی پیشتر نیز در تاریخ ۳۱ تیر ۱۴۰۲ با دستور قاضی صلواتی از زندان رجایی‌شهر کرج به این بیمارستان منتقل و پس از چند روز بستری اجباری در این بیمارستان مجددا به زندان بازگردانده شده بود. بستری اجباری این زندانی سیاسی در بیمارستان روانپزشکی امین‌آباد شهری ری پس از انتشار فایل صوتی وی در شبکەهای اجتماعی در خصوص آخرین وضعیتش صورت گرفته بود.

  • سامان یاسین به محسنی اژه‌ای: اعدام مصنوعی کردید، تیمارستان بردید، جانم را هم بگیرید و خلاص

    «اینجانب سامان یاسین ( صیدی)۱۸ ماه بلاتکلیف در زندان های تهران و کرج درحال جابجا شدنم و بدون هیچ مدرک و هیچ مستندی بلاتکلیف در زندان محبوس میباشم، در این ۱۸ ماه بارها برای من دادگاه تعیین شده اما برگزار نشده است. کماکان با مشکلات روحی و روانی و جسمی که مسئولان بی کفایت حتی قادر به اعزام اینجانب به مراکز درمانی نمیباشند به سر میبرم.لطفا به من بگویید مرتکب چه جرمی شده ام ؟ اگر مجرمم پس حبس بدهید، اگر مجرم نیستم منع تعقیب بزنید آزادم کنید . من نمیدانم دلیل این همه خشم و آزار و اذیت دستگاه های قضایی نسبت به من به چه معناست. از شما در خواست اعدام دارم من تحمل زندان و بلاتکلیفی به جرمی که نه شما میدانید و نه من ، را نمیدانم. خواهشمندست حکم اعدام من را صادر کنید بنده هیچ اعتراضی نداشته و خودم با اثر انگشت و امضا کتبا رضایت میدهم. زندگیم از هم پاشید، سلامت روح و روان و جسمی ام را هم گرفتید ، اعدام مصنوعی کردید، تیمارستان بردید ، چه مانده است بر سرم بیاورید که نیاورده اید؟ جانم هم بگیرید خلاص! ۱۸ ماهه با وعده ای پوشالی و کذب شما دارم سر میکنم خسته ام تمامش کنید!»

  • بو دیلکچه‌نی یازدی

  • به روز رسانی

    به روز رسانی ـ ۷ مرداد ۱۴۰۲، سامان یاسین پس از چهار روز بستری شدن در بیمارستان روانپزشکی رازی (امین‌آباد) به زندان اوین در تهران بازگردانده شد. او موفق شد متن کوتاهی از زندان به بیرون بفرستد که در آن نوشته در بیمارستان از شوکر برقی، ضرب و شتم، و «تزریق» برای ساکت کردن او استفاده شده است.

ایلگیلی دیلکچه‌لر

حوقوق و عدالتین حیاتا کئچیریلمه‌سی اوچون دیلکچه

دیلکچه وطنداشین سسی‌دیر. هر وطنداش ایسته‌دییی هر هانسی بیر موضوع‌دا دیلکچه یازا بیلر.

بیر دیلکچه یازین