تورکجه
ایمضالایین

ما نگران جان رویا ذاکری «دختر تبریز» هستیم

643%
۶۴۳ ایمضا
۵۰۰ آماج
غزاله معتمد بو دیلکچه‌نی باشلاتدی

تورکجه یئرینده یوخدو

رویا ذاکری زنی جوان اهل آذربایجان شرقی است که همچون بسیاری از زنان و دختران معترض به آپارتاید جنسیتی در جمهوری اسلامی، به خیابان آمد و خشم خود را فریاد زد. روز ۲۳ مهر، مأمورانِ تحمیل حجاب در تبریز به او هجوم آورده و با ضرب و شتم رویا را با خود بردند. متعاقباً مسؤلان خبر دادند که این زن جوان را به دلیل «مشکل روانی» به بیمارستان روان و اعصاب رازی در تبریز منتقل کرده‌اند شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۲ اعلام شد که  رویا را به بازداشتگاه اداره اطلاعات باز گردانده‌اند. رویا ذاکری ۳۱ سال دارد و فارغ‌التحصیل دوره ارشد علوم کامپیوتر است. تا این تاریخ از او اطلاعات چندانی منتشر نشده است.

ما می‌دانیم که جمهوری اسلامی در گذشته برخی از زندانیان سیاسی را پس از آزار و شکنجه، متهم به «اختلال روانی» کرده و روزهایی را در بیمارستان یا آسایشگاه روانی زیر تجویزِ اجباری داروهای تخریب روان قرار داده است. زندانیان با تزریق داروهای ناشناخته و در مواردی با شوک الکتریکی دچار تشویش و رعشه و لکنت زبان می‌شوند و این تازه شروع کابوس و آسیب‌های پایدار ناشی از این داروهاست. جمهوری اسلامی بهنام محجوبی زندانی سیاسی را به همین شیوه به طرز مشکوکی به قتل رساند.

بدیهی است که این روش‌ها برای درهم شکستن مقاومت زندانی سیاسی و خرد کردن روان و شخصیت او است. از سوی دیگر، اگر زندانی به راستی تحت مداوای پزشکی باشد، شکنجه‌گران با جرم‌انگاری از بیماری او ، سیاست سرکوب و نقض حقوق شهروندیِ معترض را توجیه می‌کنند، گویی که اعتراضِ شهروندی فقط از یک ذهن بیمار ناشی می‌شود! رژیم‌های دیکتاتوری و تمامیت‌خواه، علاوه بر شکنجه فیزیکی، همواره  از روانشناسی و روان‌پزشکی هم به نفع سیاست‌های سرکوبگرانه‌ی خود سؤ استفاده کرده‌اند.

در تمام مدتی که رویا در بند بوده و همینطور در انتقال به بیمارستان روان‌پزشکی و بازگشت به بازداشتگاه تبریز ، به دستور دادستان از حق ملاقات با وکیل محروم بوده است. ما نگران سلامت و جان رویا ذاکری هستیم. اعتراض شجاعانه‌ی دختر تبریز علیه حجاب اجباری و فریاد «مرگ بر دیکتاتور» او، همان فریاد عدالت‌خواهی «زن، زندگی، آزادی» است. او باید هرچه زودتر آزاد شود.

سون حادیثه‌لر

  • امضالارین یئری

    اوستان ایمضالارین ساییسی
    البرز ایالتی 21
    اردبیل ایالتی 1
    بوشهر ایالتی 6
    چهارمحال و بختیاری ایالتی 0
    دوغو آذربایجان ایالتی 36
    فارس ایالتی 20
    گیلان ایالتی 7
    گولوستان ایالتی 1
    همدان ایالتی 0
    هرمزگان ایالتی 2
    ایلام ایالتی 4
    اصفهان ایالتی 13
    کیرمان ایالتی 3
    کیرمانشاه ایالتی 4
    خوزیستان ایالتی 7
    کهگیلویه و بویر احمد ایالتی 0
    کوردیستان ایالتی 6
    لوریستان ایالتی 1
    مرکزی ایالتی 0
    مازندران ایالتی 8
    قوزئی خوراسان ایالتی 4
    قزوین ایالتی 2
    قوم ایالتی 2
    رضوی خوراسان ایالتی 13
    سیمنان ایالتی 1
    سیستان و بلوچستان ایالتی 1
    خوراسان ایالتی 3
    تهران ایالتی 163
    باتی آذربایجان ایالتی 5
    یزد ایالتی 4
    زنگان ایالتی 3
    بو دیلیکچه ایندییه‌جن 643 ایمضا توپلاییب‌دیر. 87% ایران‌دان، 13% حدودوندا ایسه خاریجدن گلمیشدیر. ایران خریطه‌سینده ایمضالارین ترکیبی حاققیندا داها آرتیق بیلگی الده ائتمک اوچون بورا کیلیکله‎‌یین.
  • سون ایمضالار

    1. تلگرام واسطه‌سی ایله ایمضالاماق
    2. نه به اعدام

    3. رویا بی گناه است آزادش کنید

    4. برای آزادی رویا ذاکری

    5. نقص حقوق بشر

  • بیش از یک ماه بی خبری از وضعیت رویا ذاکری

    سینا یوسفی، وکیل دادگستری، روز شنبه، ۱۵ اردیبهشت‌، با اعلام این خبر در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: رویا ذاکری که دوران حبس خود را در زندان مرکزی تبریز سپری می‌کرد، از ۱۱ فروردین با تصمیم مقامات امنیتی به بیمارستان اعصاب و روان رازی منتقل شده است و بخاطر تحت نظر قرار گرفتن در بخش بوعلی امکان باخبر شدن از وضعیت ایشان عملا ناممکن شده است.
    ۱۵ اردیبهشت‌ ۱۴۰۳

  • رویا ذاکری مجدداً به بیمارستان اعصاب و روان رازی تبریز منتقل شد

    سینا یوسفی در حساب کاربری اینستاگرام خود نوشت: «طبق اخبار رسیده #رویا_ذاکری معروف به #دختر_تبریز که مدتی پیش بازداشت و در زندان مرکزی تبریز دوران حبس خود را سپری می‌کرد، روز شنبه (۱۱ فروردین) مجدداً به بیمارستان اعصاب و روان رازی تبریز منتقل شده است. گزارش‌ها حاکیست ایشان بخاطر شعار دادن علیه دیکتاتور و خامنه‌ای در بیمارستان رازی مورد ضرب و شتم نیروهای امنیتی قرار گرفته و به اتاق ایزوله منتقل شده است. وی هم اکنون در بخش بوعلی بیمارستان رازی بصورت ممنوع‌الملاقات بستری است و ماموران امنیتی ایشان را تحت نظر دارند.»
    ۱۵ فروردین ۱۴۰۳

  • رویا ذاکری ویدیویی از روایت خود از دوران بازداشت منتشر کرد

    رویا ذاکری با انتشار یک ویدیو از وضعیت خود در دوران بازداشت گفت: «جمهوری اسلامی تلاش کرده تا من را بیمار روانی جلوه دهد، من در سلامت کامل جسمی و روحی هستم و گفته جمهوری اسلامی را تایید نمی‌کنم. سه بار مرا به بیمارستان اعصاب و روان رازی بردند که با دستور قاضی پرونده بوده است.»
    ۲ آذر ۱۳۰۲

  • انتقال دوباره به بیمارستان رازی

    به‌روز رسانی ـ ۶ آبان ۱۴۰۲، رویا ذاکری دوباره در بخش زنان بیمارستان رازی بستری شد. پزشک قانونی تبریز ادامه بستری را ضروری دانسته‌است. رویا ذاکری ممنوع‌الملاقات است و پرونده پزشکی او در اختیار بخش حراست بیمارستان است.

  • غزاله معتمد بو دیلکچه‌نی یازدی

ایلگیلی دیلکچه‌لر

حوقوق و عدالتین حیاتا کئچیریلمه‌سی اوچون دیلکچه

دیلکچه وطنداشین سسی‌دیر. هر وطنداش ایسته‌دییی هر هانسی بیر موضوع‌دا دیلکچه یازا بیلر.

بیر دیلکچه یازین