ایمضالایین

از دولت سوئد می‌خواهیم به تعهدات حقوق بشری خود در قبال پناهجویان کُرد پای‌بند باشد

232%
۲۳۲ ایمضا
۵۰۰ آماج
گروهی از فعالان کُرد بو دیلکچه‌نی باشلاتدی

تورکجه یئرینده یوخدو

۲۵ مارس ۲۰۲۴

ما، جمعی از کنش‌گران حقوق بشر و روزنامه‌نگاران، اطلاع پیدا کرده‌ایم که اداره‌ی مهاجرت سوئد اجازه اقامت شماری از فعالان کورد پناهنده در این کشور را لغو کرده و تعدادی را هم اخراج نموده است.

اخراج پناهجویان و ندادن اجازه اقامت به کسانی که واجد شرایط هستند با تعهدات حقوق بشری دولت سوئد مغایرت دارد. این دولت ملزم به رعایت مفاد پیمان‌نامه‌ها و کنوانسیون‌هایی است که در آنها عضویت دارد.

دولت سوئد زمانی اقدام به لغو اجازه اقامت و اخراج پناهندگان کورد می‌کند که آن‌ها در کل جغرافیای تقسیم شده‌ی کوردستان از امنیت و تأمین جانی برخوردار نیستند و تحت ستم مضاعف هویتی و ملیتی قرار دارند. با آنکه سوئد از جمله کشورهایی است که اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر و کنوانسیون‌های مربوط به حقوق پناهندگان را پذیرفته است، آشکارا در این مورد تعهدات بین‌المللی خود را زیر پا گذاشته است.

بی‌تردید نقض تعهدات و التزامات سوئد که در سلسله معاهدات میان این کشور و سازمان ملل متحد مندرج است، می‌تواند به اعتبار بین‌المللی‌ این کشور آسیب بزند. در ماده ۳۲ کنوانسیون حقوق پناهندگان تأکید شده که اخراج پناهنده‌ تنها در صورتی امکان‌پذیر است که وی حق دفاع از خود و فرصت مناسب جهت دریافت مجوز قانونی ورود به کشور دیگری را در اختیار داشته باشد. در این کنوانسیون صراحتاً ذکر شده که دولت‌ها به هیچ وجه اجازه ندارند پناهجویان را به کشور اصلی یا سرزمین‌هایی بازگردانند که به علت مسائل نژادی، مذهبی، ملیتی، عضویت در گروه‌های اجتماعی خاص، یا دارا بودن عقاید سیاسی، زندگی یا آزادی‌شان در معرض تهدید احتمالی قرار می‌گیرد.

در دورانی به سر می‌بریم که امکان بروز جنگ‌های منطقه‌ای افزایش یافته است. دولت سوئد نیز با آگاهی به این حقیقت، به زعم خود با پیوستن به پیمان نظامیِ ناتو سعی داشته امنیت شهروندان خود را ضمانت کند. اما یک دولت مسئول و مقید به موازین جهانی حقوق بشر نباید جان و امنیت روانی پناهندگان را قربانی معاملات سیاسی و اقتصادی نماید. صلح و همزیستیِ مسالمت‌آمیز امری جهانی است. به دولت سوئد یادآور می‌شویم که امنیت تنها از طریق راهکارهای عادلانه برای همه‌ی مردم جهان تأمین خواهد شد. جنگ و بروز تنش‌های منطقه‌ای، از جمله در خاورمیانه، گریبان کشورهای اروپایی و غربی را هم خواهد گرفت. انفجار هر بمب در خاورمیانه چندین پناهجو به شمار پناهجویان اروپا اضافه خواهد کرد. راه حل انسانی و درازمدت برای این بحران، نه دشمنی با پناهندگان بلکه کمک به برقراری صلح پایدار در منطقه است.

ما از دولت سوئد می‌خواهیم به تعهدات حقوق بشری خود در قبال پناهجویان کورد پای‌بند بماند و با سیاست اخراج و لغو اجازه اقامت، جان و امنیت روانی این پناهجویان را به خطر نیندازد.

فهرست امضا کنندگان اولیه:

شبکه حقوق بشر کردستان، محمد هژبری ، فعال حقوق بشر

سارا کرمانیان دانشجوی دکترای روابط بین‌الملل

روژین موکریان، دانشجوی دکترای علوم سیاسی

عدنان حسن‌پور ، فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی سابق

نگین شیخ‌الاسلامی وطنی ، پژوهشگر علوم اجتماعی و خبرنگار

امضاکنندگان عزیز، میتوانید در صورت تمایل این دادخواست را برای نهاد های حقوق بشری زیر ارسال کنید:

دیده بان حقوق بشر سوئد

شورای اروپایی پناهندگان و تبعیدیان

آژانس مهاجرت سوئد

سازمان عفو ​​بین الملل

اطلاعات تماس با احزاب پارلمانی و نمایندگان

سون حادیثه‌لر

  • امضالارین یئری

    اوستان ایمضالارین ساییسی
    البرز ایالتی 0
    اردبیل ایالتی 0
    بوشهر ایالتی 0
    چهارمحال و بختیاری ایالتی 0
    دوغو آذربایجان ایالتی 0
    فارس ایالتی 1
    گیلان ایالتی 1
    گولوستان ایالتی 0
    همدان ایالتی 0
    هرمزگان ایالتی 1
    ایلام ایالتی 0
    اصفهان ایالتی 1
    کیرمان ایالتی 0
    کیرمانشاه ایالتی 4
    خوزیستان ایالتی 1
    کهگیلویه و بویر احمد ایالتی 1
    کوردیستان ایالتی 17
    لوریستان ایالتی 0
    مرکزی ایالتی 1
    مازندران ایالتی 0
    قوزئی خوراسان ایالتی 0
    قزوین ایالتی 0
    قوم ایالتی 0
    رضوی خوراسان ایالتی 1
    سیمنان ایالتی 0
    سیستان و بلوچستان ایالتی 1
    خوراسان ایالتی 1
    تهران ایالتی 17
    باتی آذربایجان ایالتی 13
    یزد ایالتی 0
    زنگان ایالتی 0
    This petition has received 232 signatures so far. Approximately 69% of signatures come from Iran. Approximately 31% of signatures come from outside of Iran. Learn how Daadkhast generates signature maps.
  • سون ایمضالار

    1. دیپورت و اخراج پناهجویان برای آنها خطر زندان و شکنجه را افزایش می‌دهد.

    2. sign-public

    3. sign-public

    4. sign-public

    5. sign-public

  • یک خواهروبرادر پناهجوی سیاسی کُرد به نام‌های نرگس هاشمی و ادریس هاشمی با خطر استرداد از کشور سوئد به ایران روبه‌رو هستند.

    این خواهر و برادر در سال ٢٠١٥ جهت اخذ پناهندگی سیاسی بە کشور سوئد آمدەاند ، و در خواست پناهندگی خود را بە ادارەی مهاجرت سوئد تحویل دادەاند ، کە در همان سال با پاسخ منفی از سوی ادارە مهاجرت رو بە رو شدەاند ، و درخواست آن تائئد نشدە است. آنها مجددا بعد از چند سال بلاتکلیفی درخواست پناهندگی خود را تقدیم ادارە مهاجرت سوئد می دهند کە دوبارە بە همان شیوەی نخست با پاسخ منفی روبە رو می شوند و درخواست آنها رد می شود و هم اکنون در خطر دیپورت هستند ، کە در صورت چنین اتفاقی و استرداد آنها بە ایران با خطر احکام سنگین روبەرو هستند
    . نرگس و ادریس هاشمی هل سرپل ذهاب از استان کرماشان در شرق کردستان هستند ، کە بە دلایل فعالیت های سیاسی و فرهنگی بە ناچار ایران را ترک کردەاند .

  • سئچیلمیش ایمضالار

    دیپورت و اخراج پناهجویان برای آنها خطر زندان و شکنجه را افزایش می‌دهد.
  • سئچیلمیش ایمضالار

    بە هاوکاری کرسنی فاشیزم ودافیرکورانی کوردستان وفرۆشتنی ئینسانی کورد بە تورک وفارس دیموکراسی ناو خۆو جیهانیش دەخەنە نێو بێ باوەڕیەکی مەزن و تێژدەسکێن لە کۆتاییدا چوون کوردستان وگەلەکەی زیندون ولە شۆرشدان
  • ناهید حسینی با تهدید فوری دیپورت به ایران توسط دولت سوئد روبرو است

    ناهید حسینی اهل شهر سقز در استان کردستان، شاعر ،نویسندە و فعال سیاسی کە بە مدت ١٠ سال عضوکمیتە مرکزی حزب دمکرات کردستان ایران بودە است ، ٥ سال پیش بە کشور سوئد آمدە و درخواست پناهندگی نمودە و مکرا درخواست وی رد شدە حکم ترک خاک گرفتە. ناهید ناچارا سوئد را بە مقصد بلژیک ترک کردە و بە گفتە ایشان شانس گرفتن اقامت آن کشور را داشتەاست ، کە با کمال ناباوری کشور سوئد خواستار استرداد وی از بلژیک بە سوئد گشتە و او را برگرداندەاند کە مغایر با حقوق پناهندگی قید شدە در کنوانسیون ژنو است. در حال حاضر دولت سوئد برنامە اخراج ناهید حسینی را دارد با وجود حمایت سازمان عفو بین الملل و کانون نویسندگان سوئد از ایشان.

    به دلیل فعالیت سیاسی او علیه رژیم، بازگشت به ایران میتواند به معنای مواجهه با حبس دائمی و احتمالاً شکنجه و حتی اعدام باشد.

  • ماموران اداره ی مهاجرت سوئد به برهم محمد گفته اند که تا دو هفته ی دیگر دیپورت میشود

    محمد اکنون در یکی از کمپ های حومەی یوتبوری (گوتنبرگ) سوئد نگهداری می شود و ماموران بە اوگفتەاند ، کە تا دوهفتەی دیگر او را بە عراق بر می گردانند ، با اینکە تلاش شدە است ،کە وضعیت او را و شرایطی کە او هنگام برگشت بە عراق با آن مواجە خواهد شد را بە اطلاع ادارەی مهاجرت سوئد و پلیس رساند ، اما هم چنان با بی توجهی مسئولان این امر مواجە شدە است و با بی اعتنایی بە او گفتەاند :"" این مشکل ما نیست و مشکل توست و تو خود باید آن طور کە صلاح است با آن مواجە بشی "" این سخنان در حالی مطرح می شود کە برهم علاوە بر وضعیت جسمی ناسالم و از دست دادن یکی از چشمهایش ، حکم سەسال زندان را از دادگاە بالای هولیر دارد و بە هنگام برگشت بە احتمال بسیار او نیز همانند دیگر دوستانش کە اکنون در زندان هستند ، بە زندان خواهد رفت.

    #برهم_محمد کە جوانی ٢٤ سالە است، در حملەی نیروهای داعش در سال ٢٠١٤ بە شهر کرکوک تمام اعضای خانوادەی خود را از دست می دهد. او خود نیز از چندین ناحیە زخمی می شود. یکی از چشمان برهم بعد از مهاجرت بە #سوئد درسال ٢٠١٥ در عمل جراحی تخلیە می‌شود. او در حال حاضر بینایی یکی از چشمانش را بە طورکامل از دست دادە است و در صورت و بدنش جای چندین زخم و ترکش‌های حاصل از حملات و بمباران‌های داعش بە چشم می‌خورد. برهم جزو کسانی بود کە بە سیاست‌های حزب دمکرات کردستان عراق در آن زمان در مقابله با داعش اعتراض کرد و به همین خاطر با حکم دادگاە هولیر (اربیل) پایتخت اقلیم کردستان در اعتراض بە سیاست‌های حکومت اقلیم نسبت بە داعش به سە سال زندان محکوم شده است.

    کەرکوک لە کوردستانی عێراق، لە ساڵی ٢٠٠٠ لەدایکبووە.

    بەرهەم، ٢٤ ساڵان لە ساڵی ٢٠١٤ لە کاتی هێرشی هێزەکانی داعش بۆ سەر شاری کەرکوک سەرجەم ئەندامانی خێزانەکەی لەدەستداوە، خۆشی لە چەندین لاوە بریندار بووە. دووای کۆچکردنی بۆ وڵاتی سوید لە ساڵی ٢٠١٥ چاوی بەرهەم لە نەشتەرگەریەکدا دەرهێنرا، لەئێستادا بەتەواوەتی بینایی یەکێک لە چاوەکانی لەدەستداوە، ڕوخسار و جەستەی شوێنی چەندین برینی بەسەرەوەیە لە ئەنجامی هێرش و بۆردومانەکانی داعشدا. بەرهەم یەکێک بوو لەو کەسانەی ناڕەزایەتی دەربڕی به سیاسەتەکانی پارتی دیمۆکراتی کوردستانی عێراق له دژی داعش لەو کاتەدا، بەو هۆیەوە لە لایەن دادگای هەولێر پایتەختی هەرێمی کوردستان سزای سێ ساڵ زیندانی بەسەردا سەپێندرا.

    بەرهەم ئێستا لە یەکێک لە کەمپەکانی داخراوەکانی دەورووبەری شاری یۆتۆبۆری وڵاتی سوید ڕاگیراوە و بەرپرسان پێیان ڕاگەیاندووە کە لە دوو هەفتەی داهاتوودا دەیگەڕێننەوە بۆ عێراق، هەرچەندە هەوڵ دراوە ئەو بارودۆخەی کە ڕووبەڕووی دەبێتەوە لە ئەگەری گەڕانەوەی بۆ عێراق، بۆ پۆلییس و بەڕێوەبەرانی ئیدارەی کۆچی سویدی ڕوون بکرێتەوە، بەڵام دەسەڵاتی سویدی بێ گوێدانەوە ئەو مەترسیانە و بێ بایەخ سەیرکردنی دۆسیەکەی پێیان گوتووە: "ئەمە کێشەی ئێمە نییە، کێشەی تۆیە و پێویستە بەو شێوەیەی کە گونجاوە مامەڵەی لەگەڵ بکەیت". ئەمە لە کاتێکدایە جگە لە باری جەستەیی ناتەندروست و لەدەستدانی یەکێک لە چاوەکانی، بەرهەم لە دادگای باڵای هەولێر سزای سێ ساڵ زیندانیکردنی بەسەردا سەپێنراوە و لە ئەگەری دیپۆرت کردنەوەی، بە ئەگەرێکی زۆرەوە وەک هاوڕێکانی دیکەی کە ئێستا لە زینداندان دەچێتە زیندان.

  • گروهی از فعالان کُرد بو دیلکچه‌نی یازدی

Related petitions

حوقوق و عدالتین حیاتا کئچیریلمه‌سی اوچون دیلکچه

دیلکچه وطنداشین سسی‌دیر. هر وطنداش ایسته‌دییی هر هانسی بیر موضوع‌دا دیلکچه یازا بیلر.

بیر دیلکچه یازین