تورکجه
ایمضالایین

دادخواست مشترک فعالان زن و حقوق بشر برای تغییر قوانین ضد زن و جلوگیری از زن‌کُشی و حمایت از قربانیان خشونت خانگی در ایران

317%
۳۱۷ ایمضا
۵۰۰ آماج
جمعی از فعالان فمینیست بو دیلکچه‌نی باشلاتدی

تورکجه یئرینده یوخدو

۲۴ آبان ۱۴۰۳

ما، فمنیست‌ها، فعالان حقوق زن و حقوق بشر از گروه‌ها و ملیت‌های عرب، کورد، فارس، تورک، و بلوچ، در حمایت از حقوق انسانی و عدالت اجتماعی، هم‌صدا در برابر خشونت‌های خانگی و قتل زنان در ایران ایستاده‌ایم. زن‌کشی‌های بی‌وقفه و نبود حمایت قانونی از زنان، نشان از بحران عمیق در ساختار حقوقی کشور دارد. ما با این دادخواست، خواستار اصلاحات فوری و اصولی در قوانین کشور و پایان دادن به این چرخه خشونت و تبعیض هستیم. این دادخواست بر آن است تا از قربانیان زن‌کشی و خانواده‌های آنان حمایت کند و قوانینی برای جلوگیری از زن‌کشی و مجازات جدی قاتلان به تصویب برساند.

۱- تغییر قوانین تبعیض‌آمیز و محافظت از زنان

قوانین کنونی کشور زنان را در برابر کودک‌همسری، ازدواج اجباری، و خشونت خانگی بدون پشتوانه و حمایت قانونی رها می‌کند. ما خواستار بازنگری در قوانین مدنی، کیفری و خانوادگی هستیم تا با ایجاد چارچوب‌های حمایتی روشن، از حقوق زنان در برابر هر نوع خشونت و تبعیض حمایت کند.

۲- قانون‌گذاری جامع برای جلوگیری از زن‌کشی

نیاز فوری به قانونی جامع برای جلوگیری از زن‌کشی و خشونت خانگی در ایران به‌شدت احساس می‌شود. این قانون باید شامل مجازات‌های سنگین برای افرادی باشد که به دلیل نابرابری های جنسیتی برخاسته از آموزه‌های مردسالار در زیر چتر حمایتی قوانین کشور به قتل زنان اقدام می‌کنند و یا خشونت خانگی را مرتکب می‌شوند. ما خواستار آنیم که دولت، با تغییر قوانین و ضمانت اجرای جدی این قوانین، به ریشه‌های فرهنگی و اجتماعی این نوع خشونت‌ها بپردازد.

۳- اجرای عدالت و مجازات قاطع برای عاملان زن‌کشی

ما در کنار خانواده نازیلا خوشا ودیگر قربانیان زن‌کشی خواستار اجرای عدالت هستیم. قتل‌هایی مانند نازیلا که تنها در سن ۱۹ سالگی و در پی شکنجه و آزار و اذیت همسر و خانواده همسر به قتل رسید، و به طور مخفیانه دفن شد؛ نباید بدون پیگیری قانونی باقی بماند. ما خواستار آنیم که قاتلان نازیلا و دیگر زنان قربانی به‌طور علنی محاکمه شوند و مجازاتی عادلانه دریافت کنند تا الگویی برای مقابله با این خشونت‌ها ایجاد شود.

۴- حمایت روانی و مالی از خانواده‌های قربانیان

نهادهای دولتی و غیرانتفاعی باید از خانواده‌هایی که عزیزان خود را در اثر زن‌کُشی و خشونت خانگی از دست داده‌اند، حمایت کند. این خانواده‌ها نیازمند کمک‌های روانی، قانونی، و مالی هستند تا بتوانند از بار سنگین این جنایات عبور کنند و به زندگی ادامه دهند. در نمونه نازیلا خوشا، خانواده نازیلا از وضعیت مناسب مالی برخوردار نیستند و خواستار توجه دستگاه قضایی و پزشکی قانونی جهت بررسی و رسیدگی دقیق این موضوع هستند تا خون فرزندشان پایمال نشود.

۵- آگاهی‌بخشی عمومی و اصلاح باورهای تبعیض‌آمیز

برای مقابله با ریشه‌های فرهنگی زن‌کُشی و خشونت علیه زنان، به برنامه‌های آگاهی‌بخشی و آموزش در سطح جامعه نیاز است. ما از دولت و نهادهای آموزشی می‌خواهیم که با برنامه‌ریزی در مدارس، دانشگاه‌ها و محیط‌های عمومی، باورهای تبعیض‌آمیز را اصلاح کرده و جامعه را نسبت به حقوق و ارزش‌های زنان آگاه سازند.

۶- احداث خانه‌های امن برای زنان در معرض خطر

برای پیشگیری از زن‌کُشی و کاهش آسیب‌های ناشی از خشونت خانگی، نیاز به خانه‌های امنی برای پناه دادن به زنان آسیب‌دیده وجود دارد. این مراکز باید با نظارت و با امکانات لازم برای حمایت‌های قانونی، روانشناختی، و پزشکی از زنان و فرزندان آنان ایجاد شوند.

۷- درخواست نظارت بین‌المللی برای حفاظت از حقوق زنان در ایران

در شرایطی که قوانین داخلی و ساختارهای دولتی تاکنون حمایتی کافی از زنان در برابر زن‌کُشی و خشونت خانگی فراهم نکرده‌اند، ما از سازمان‌های حقوق بشری و سازمان ملل درخواست نظارت و حمایت بیشتر برای تضمین حقوق زنان در ایران و قوانین حمایتی از کودکان را داریم.

ما امضاکنندگان این دادخواست، از تمامی فعالان، سازمان‌های حقوق بشر و افراد متعهد به عدالت، حقوق زنان و برابری جنسیتی می‌خواهیم که از این دادخواست حمایت کنند تا صدای ما در برابر زن‌کشی وخشونت‌های بی‌پایان علیه زنان به گوش جهانیان برسد و تغییری اساسی برای امنیت زنان وحفظ حقوق آن‌ها در ایران ایجاد شود.

برای پایان دادن به زن‌کشی و مطالبه حقوق زنان و کودکان در ایران، اکنون زمان اقدام است.

امضاکنندگان اولیه:

  • بلوچ زالبولانی زرمبش
  • کمپین حمایت از زنان بلوچ
  • برمش
  • مرکز زنان تورک
  • سیمین صبری
  • غزاله معتمد
  • کتایون کشاورزی
  • سارا افراسیابی
  • نگین شیخ الاسلامی وطنی
  • روزا ثابت
  • لائبه آرام
  • فریبا بلوچ
  • فریبا برهانزهی

سون حادیثه‌لر

  • امضالارین یئری

    اوستان ایمضالارین ساییسی
    البرز ایالتی 7
    اردبیل ایالتی 2
    بوشهر ایالتی 0
    چهارمحال و بختیاری ایالتی 0
    دوغو آذربایجان ایالتی 5
    فارس ایالتی 5
    گیلان ایالتی 9
    گولوستان ایالتی 0
    همدان ایالتی 3
    هرمزگان ایالتی 1
    ایلام ایالتی 1
    اصفهان ایالتی 5
    کیرمان ایالتی 4
    کیرمانشاه ایالتی 1
    خوزیستان ایالتی 3
    کهگیلویه و بویر احمد ایالتی 0
    کوردیستان ایالتی 3
    لوریستان ایالتی 0
    مرکزی ایالتی 0
    مازندران ایالتی 1
    قوزئی خوراسان ایالتی 1
    قزوین ایالتی 1
    قوم ایالتی 0
    رضوی خوراسان ایالتی 5
    سیمنان ایالتی 0
    سیستان و بلوچستان ایالتی 2
    خوراسان ایالتی 1
    تهران ایالتی 47
    باتی آذربایجان ایالتی 3
    یزد ایالتی 2
    زنگان ایالتی 0
    بو دیلیکچه ایندییه‌جن 317 ایمضا توپلاییب‌دیر. 78% ایران‌دان، 22% حدودوندا ایسه خاریجدن گلمیشدیر. ایران خریطه‌سینده ایمضالارین ترکیبی حاققیندا داها آرتیق بیلگی الده ائتمک اوچون بورا کیلیکله‎‌یین.
  • سون ایمضالار

    1. برای پیشگیری از زن‌کُشی و کاهش آسیب‌های ناشی از خشونت خانگی، کودک‌همسری، و قتل ناموسی، همراه با تغییر قوانین موجود.

    2. To prevent femicide, reduce the harms of domestic violence, child marriage, and honor killings, along with amending the current laws.

    3. تلگرام واسطه‌سی ایله ایمضالاماق
    4. To prevent femicide, reduce the harms of domestic violence, child marriage, and honor killings, along with amending the current laws.

    5. برای پیشگیری از زن‌کُشی و کاهش آسیب‌های ناشی از خشونت خانگی، کودک‌همسری، و قتل ناموسی، همراه با تغییر قوانین موجود.

  • جمعی از فعالان فمینیست بو دیلکچه‌نی یازدی

ایلگیلی دیلکچه‌لر

حوقوق و عدالتین حیاتا کئچیریلمه‌سی اوچون دیلکچه

دیلکچه وطنداشین سسی‌دیر. هر وطنداش ایسته‌دییی هر هانسی بیر موضوع‌دا دیلکچه یازا بیلر.

بیر دیلکچه یازین