به آزار قضایی مدافع حقوق بشر، نرگس محمدی پایان دهید و آزادش کنید
نیست اِنت بلۏچی
بهروز رسانی:
۱۶ مهر ۱۳۹۹ – نرگس محمدی از زندان آزاد شد. بنا به گفتهی رئیس کل دادگستری استان زنجان، محل زندان خانم محمدی، با استفاده از قانون کاهش مجازات و موافقت دادگاه، میزان حبس به هشت سال و نیم کاهش پیدا کرد که این مدت به پایان رسیده. تقی رحمانی همسر نرگس محمدی خبر آزادی او را تأیید کردهاست.
برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر که برنامه مشترک «فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر» (FIDH) و «سازمان جهانی مبارزه با شکنجه» (OMCT) است، اطلاعات تازهای دریافت کرده و از شما درخواست میکند فوری در باره موضوع زیر در ایران اقدام کنید.
- اطلاعات تازه
برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر از طریق جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران (عضو فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر) از تداوم آزار قضایی خانم نرگس محمدی، روزنامهنگار، سخنگو و نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر مطلع شده است.
خانم محمدی که حکم ۱۶ سال زندان خود را در زندان زنجان میگذراند، دچار بیماریهای جدی از جمله فلج عضلانی و آمبولی ریوی است. وضعیت سلامتی او در اثر سر باز زدن دولتمردان از ارائه مراقبت مناسب پزشکی در داخل یا خارج از زندان بدتر میشود. بر اساس اطلاعات دریافتی، مقامهای قضایی در تاریخ ۲۲ فوریه ۲۰۲۰/ ۱۱ بهمن ۱۳۹۸، اتهامهای تازهای را در دو پرونده به خانم نرگس محمدی ابلاغ کردهاند.
خانم محمدی در پرونده نخست به «تبلیغ علیه نظام» (ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی) و «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» (ماده ۶۱۰) که گویا در زندان مرتکب شده، متهم شده است. دادستان برای این اتهامها به «انتشار بیانیههای سیاسی، تشکیل کلاسهای آموزشی و تحصن اعتراضی در بند زنان زندان اوین» استناد کرده است.
پرونده دوم با شکایت غلامرضا ضیایی، رئیس زندان اوین تشکیل شده و در آن خانم محمدی به «اخلال در نظم زندان»، «بر هم زدن آسایش عمومی بند زنان از طریق برگزاری مجالس و نشستها و خواندن سرود با صدای بلند» و توهین به ماموران دولت از جمله رئیس زندان و افترای شکنجه و ضرب و جرح به دست او، متهم شده است.
خانم محمدی با رد این اتهامها حاضر به دفاع از خود نشده است.
در تاریخ ۲۶ دسامبر ۲۰۱۹/ ۵ دی ۱۳۹۸، خانم نرگس محمدی به خاطر تحصن دسته جمعی به همراه شماری از دیگر زندانیان در بند زنان زندان اوین در روز ۲۱ دسامبر ۲۰۱۹/ ۳۰ آذر ۱۳۹۷، در همبستگی با خانوادههای عزادار قربانیان اعتراضهای سراسری آبان ۱۳۹۸ با انتقال از زندان اوین به زندان زنجان در ۳۵۰ کیلومتری تهران مجازات شد.
خانم محمدی در نامهای از زندان زنجان گفت که شماری از مأموران زندان و مأموران امنیتی و از جمله بازجوی او از وزارت اطلاعات به رهبری رئیس زندان اوین او را مورد ضرب و جرح قرار داده و به زور او را به داخل ماشینی پرتاب و به زندان زنجان منتقل کردهاند.
در تاریخ ۲۸ دسامبر ۲۰۱۹/ ۷ دی ۱۳۹۸، دو پزشک خانم نرگس محمدی را در زندان زنجان معاینه کردند. به گفته برادر خانم محمدی «کبودیها، بریدگیها و حتی جای ناخن روی سینه و گلوی او و رد انگشتان و مشت» دیده میشد.
مسئولان زندان اوین و سخنگوی قوه قضاییه اما هر گونه بدرفتاری را انکار و ادعا کردند که خانم محمدی با حکم قضایی به زندان زنجان منتقل شده است. حکم قضایی به خانم محمدی ارائه نشده بود. تحقیقاتی در مورد اظهارات خانم نرگس محمدی در باره بدرفتاری با او انجام نشده است؛ با وجود اینکه حتی نایب رئیس کمیسیون امور قضایی مجلس نیز خواهان چنین تحقیقاتی شده است.
برنامه نظارت نگرانی شدید خود را در باره تداوم آزار قضایی و وضع رو به وخامت سلامتی خانم نرگس محمدی در زندان ابراز میکند و از دولتمردان ایران میخواهد تا او را فوری و بدون قید و شرط آزاد کنند و امکان دسترسی فوری به مراقبت مناسب پزشکی را برای او فراهم کنند.
- اقدامهای درخواستی
با نوشتن نامه به دولتمردان ایران از آنها بخواهید:
- در هر شرايطی، سلامت روحی و جسمی خانم نرگس محمدی و کلیه مدافعان حقوق بشر دیگر در ايران را تضمين و امکان دسترسی فوری به دارو و مراقبت مناسب پزشکی را برای او فراهم کنند.
- خانم نرگس محمدی و کلیه مدافعان حقوق بشر دیگر در حبس خودسرانه را فوری و بدون قید و شرط آزاد کنند.
- به هر گونه اقدام تهديدآميز و آزار دهنده، از جمله در سطح قضايی علیه خانم نرگس محمدی و کلیه مدافعان حقوق بشر دیگر در ايران پايان دهند و انجام بدون مانع فعالیتهای آنها را تضمین کنند.
- تحقیقات شفاف، غیرجانبدارانه، فوری و جامعی در مورد حملههای مشروح در بالا علیه سلامتی جسمانی خانم نرگس محمدی در پیش بگیرند تا کلیه مسئولان حملهها را شناسایی کنند، آنها را به دادگاهی مستقل بسپارند و طبق قانون مجازات کنند و به خانم محمدی جبران مناسب عرضه کنند.
- در هر شرایطی اعلاميه سازمان ملل در باره مدافعان حقوق بشر را که در تاريخ ۹ دسامبر ۱۹۹۸/ ۱۸ آذر ۱۳۷۷ در مجمع عمومی سازمان ملل تصويب شده رعايت کنند؛ به ویژه مادههای ۱، ۶، ۹، ۱۱ و ۱۲ آن.
- تضمین کنند که حقوق بشر و آزادیهای اساسی مطابق با موازین بینالمللی حقوق بشر و عهدنامههای بینالمللی که ایران نیز مُتعاهِد آنهاست، در هر شرایطی رعایت خواهند شد.
نشانیها:
- رهبر جمهوری اسلامی ایران، سید علی خامنهای: info_leader@leader.ir توییتر: @khamenei_ir - فکس: ۲۰۳۰ ۴۴۱ ۲۱ ۹۸ +
- ریاست جمهوری، حسن روحانی: media@rouhani.irتوییتر فارسی: @Rouhani_ir / توییتر انگلیسی: @HassanRouhani - فکس: ۵۴۸۱۱ ۶۴۴ ۲۱ ۹۸ +
- ریاست قوه قضاییه، ابراهیم رئیسی: info@dadiran.ir / info@bia-judiciary.ir / info@dadgostary-tehran.ir؛ فکس: ۶۵۶۷ ۳۳۱۱ ۲۱ ۹۸ + / ۶۶۷۱ ۸۷۹ ۲۱ ۹۸ +
- وزیر امور خارجه، محمدجواد ظریف: matbuat@mfa.gov - فکس: ۳۱۴۹ ۶۶۷۴ ۲۱ ۹۸+
- دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه، علی باقری کنی: info@humanrights-iran.ir
- سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژنو، سوئیس، اسماعیل بقایی هامانه: mission.iran@ties.itu.int - فکس: ۷۳۳۰۲۰۳ ۲۲ ۴۱ +
- سفیر ایران در بروکسل، بلژیک، پیمان سعادت: secreteriat@iranembassy.be - فکس ۲۷۶۲۳۹۱۵ ۳۲ +
لطفاً به نمایندگان دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در کشور خودتان نیز نامه بنویسید.
- پاریس - ژنو، ۲۰ مارس ۲۰۲۰/ اول فروردین ۱۳۹۹
بهروز رسانی:
۱۶ مهر ۱۳۹۹ – نرگس محمدی از زندان آزاد شد. بنا به گفتهی رئیس کل دادگستری استان زنجان، محل زندان خانم محمدی، با استفاده از قانون کاهش مجازات و موافقت دادگاه، میزان حبس به هشت سال و نیم کاهش پیدا کرد که این مدت به پایان رسیده. تقی رحمانی همسر نرگس محمدی خبر آزادی او را تأیید کردهاست.
۲۱ تیرماه ۱۳۹۹، نرگس محمدی در نامهای از زندان زنجان خطاب به وزیر بهداشت نوشتهاست که تعدادی از زندانیان از جمله خود او علایم بیماری کرونا را نشان دادهاند و «با علایم خستگی مفرط و درد ناحیه شکم، اسهال و استفراغ و از دست دادن حس بویایی بدون دارو و درمان و تغذیه مناسب» از سایر زندانیان جدا و در قرنطینه قرار گرفتهاند. خانم محمدی از وزیر بهداشت تقاضا کرده که هرچه زودتر یک نماینده برای رسیدگی به این وضعیت به زندان زنجان اعزام کند.
نیوزلیٹر ءَ سبسکرائیب بکن اِت
✅ شمئے اِشتراک سَبت بیت
نوکیں رویداد
-
اِمزا ءِ جاه
اُستان دزنامانی لێکئو البرز ۲۷ اردبیل ۹ بوشهر ۱۳ چارمهل و بَهتییاری ۳ روبرکتی آزربئیجان ۱۷ پارس ۲۹ گیلان ۱۵ گلستان ۶ همدان ۶ هرمزگان ۵ ایلام ۲ اِسپَهان ۴۴ کرمان ۱۲ کرمانشاه ۵ هوزستان ۱۷ کهگیلویا و بویراحمد ۳ کردستان ۵ لرستان ۵ مرکزی ۱۰ مزَنداران ۲۰ شمالی هراسان ۲ کَزوین ۷ کُم ۴ رِزوی هراسان ۲۹ سمنان ۵ سیستان و بلوچستان ۳ جنوبی هراسان ۳ تهران ۱۸۸ مشرکی آزربئیجان ۶ یزد ۶ زنجان ۹ -
آھری دزنام
-
سید فریدون اشتری
-
امضا محفوظ
-
امضا محفوظ
-
Az. ADH
امضا با تلگرام
-
Narges
امضا با تلگرام
-
-
مدافعان حقوق بشر ءَ ای اَرزی بندات کرتگ
امضا با تلگرام