واژۆ بکە

افزایش سن ازدواج باید تبدیل به قانون شود

1040%
۱٬۰۴۰ واژۆ
۲۰۰ ئامانج

لە کوردی بەردەست نییە

خواست ما این است که نمایندگان مجلس با تصویب قانون حداقل سن ازدواج را برای دختران و پسران ۱۸ سال تمام تعیین کنند و این قانون به تصویب شورای نگهبان برسد. در واقع بلوغ عقلی در ازدواج به بلوغ جسمی تبدیل شود.

ماده ۱۰۴۱ قانون فعلی درباره سن ازدواج می‌گوید: «عقد نکاح دختر قبل از رسیدن به ۱۳ سال تمام شمسی و پسر قبل از رسیدن به سن ۱۵ سال تمام شمسی منوط است به اذن ولی به شرط رعایت مصلحت با تشخیص دادگاه صالح.»

طرح افزایش حداقل سن ازدواج با وجود اینکه در صحن مجلس شورای اسلامی رأی آورده اما با مخالفت‌هایی رو به رو شده و در صحبت‌های اولیه با شورای نگهبان هم به نتیجه نرسیده است.

طیبه سیاوشی، نماینده مجلس در نشست «کودک‌همسری، ریشه‌ها، آسیب‌ها و سیاست‌گذاری‌ها» گفته است که «بررسی طرح افزایش حداقل میانگین سن ازدواج که به بحث “کودک‌همسری” مشهور شده، بیش از یک سال و نیم است که شروع شده و در دستور کار فراکسیون زنان مجلس قرار گرفته است.»در فراکسیون زنان مجلس برای تدوین این طرح از کارشناسان حوزه‌های مختلف از جمله، مردم‌شناسی، حقوق و… استفاده شده و نتیجه این مشورت‌ها شکل‌گیری یک پرونده قطور در این زمینه است.

نمایندگان حامی این طرح، برای جلب کمک حتی سراغ علمای قم رفته‌اند و فتوایی را هم در این زمینه به صورت کتبی از ناصر مکارم شیرازی روحانی شیعه گرفته‌اند.با این وجود این طرح که با قید یک فوریت چهارم مهر سال ۹۶ در صحن علی مجلس به تصویب رسید و هم‌اکنون در دستور کار کمیسیون امور حقوقی و قضایی مجلس قرار دارد، به نتیجه مطلوب نرسیده است.

سیاوشی گفته علی‌رغم فتوای مکارم شیرازی هنوز مخالفت‌هایی با این طرح مطرح می‌شود. شورای نگهبان هم بحث‌هایی دارد و در داخل مجلس هم برخی مخالف طرح هستند.نمایندگان حامی این طرح، حداقل میانگین ازدواج زنان را ۱۵ سال و برای پسران ۱۸ در نظر گرفته‌اند، و هدف‌شان این است که ازدواج را برای دختران زیر ۱۳ سال و برای پسران زیر ۱۵ سال ممنوع کنند.

اما مخالفان این طرح نمایندگان موافق را متهم می‌کنند که به دنبال کپی از قوانین بین‌المللی هستند و مبانی شرع اسلام را مدنظر قرار نمی‌دهند.

طیبه سیاوشی که از حامیان این طرح است معتقد است که ازدواج کودکان با فقر ارتباط دارد. این عضو فراکسیون زنان مجلس با اشاره به اینکه اکثر ازدواج‌های در سن پایین در خانواده‌های فقیر اتفاق می‌افتد، می‌گوید: «در برخی از شهرهای مرزی مشاهده می‌کنیم که پدری به دلیل اعتیاد یا فقر با دریافت مبلغی دختر خود را به اتباع خارجی می‌دهد.»

این دادخواست در پی آن است که حمایت مردمی را از طرح ممنوعیت ازدواج کودکان نشان دهد و به این ترتیب به نمایندگانی مانند طیبه سیاوشی که به دنبال قانون شدن این طرح هستند کمک کند.

ما امضاء کنندگان این دادخواست بر آن هستیم که:

  • مخالفت خود را با ازدواج کودکان نشان دهیم
  • آگاهی رسانی کنیم که ازدواج کودکان با فقر مرتبط است
  • تلاش کنیم تا ازدواج زیر ۱۵ سال در ایران ممنوع شود
  • ماده ۱۰۴۱ قانون فعلی درباره سن ازدواج اصلاح شود
  • از آموزش و پرورش و رسانه‌های ملی بخواهم که نمایندگان حامی ممنوعیت ازدواج کودکان همکاری کنند.

لطفا با امضای خود با ما همراه شوید و با ازدواج کودکان در ایران مخالفت کنید.

ڕووداوەکانی ئەم دواییە

  • شوێنی واژۆکان

    پارێزگا ژمارەی واژۆکان
    پارێزگای ئەلبۆرز 38
    پارێزگای ئەرده‌بیل 10
    پارێزگای بوشێهر 6
    پارێزگای چوارمەحاڵ و بەختیاری 3
    پارێزگای ئازەربایجانی ڕۆژهەڵات 17
    پارێزگای فارس 29
    پارێزگای گیلان 15
    پارێزگای گۆڵستان 6
    پارێزگای هەمەدان 4
    پارێزگای هۆرمۆزگان 13
    پارێزگای ئیلام 4
    پارێزگای ئیسفەهان 36
    پارێزگای کرمان 13
    پارێزگای کرماشان 9
    پارێزگای خوزستان 27
    پارێزگای کۆهگیلویە و بۆیرەحمەد 2
    پارێزگای کوردستان 7
    پارێزگای لۆرستان 4
    پارێزگای مه‌رکه‌زی 6
    پارێزگای مازەندەران 25
    پارێزگای خوراسانی باکوور 7
    پارێزگای قەزوین 2
    پارێزگای قوم 5
    پارێزگای خوراسانی ڕەزەوی 29
    پارێزگای سێمنان 7
    پارێزگای سیستان و بەلووچستان 2
    پارێزگای خوراسانی باشوور 0
    پارێزگای تاران 241
    پارێزگای ئازەربایجانی ڕۆژئاوا 10
    پارێزگای یەزد 3
    پارێزگای زەنجان 6
    ئەم داواکارییە تا ئێستا واژۆی 1.040 ی وەرگرتووە. نزیکەی 83%ی واژۆکان لە ئێرانەوە دێن. نزیکەی 17%ی واژۆکان لە دەرەوەی ئێرانەوە دێن. بزانە چۆن دادخاست نەخشەی واژۆ دروست دەکات.
  • نوێترین واژۆەکان

    1. با توجه به آسیب های اجتماعی ناشی از ازدواج کودکان و همچنین آسیب های وارده بر کودکی که به کودک_همسری گرفته می شود، خواستار قانونی شدن داشتن حداقل ۱۸ سال به عنوان سن قانونی برای ازدواج هستم.

  • ئەم داواکارییەی ڕێکخست

داواکارییە پەیوەندیدارەکان

داواکاری بۆ ماف و بەدیهێنانی دادپەروەری

دەنگی خۆتان بەرز بکەنەوە. داوایەک بنووسن. هەرکەسێک دەتوانێت داواکاری لەسەر هەر بابەتێک پێشکەش بکات.

داواکارییەک بنووسە