واژۆ بکە

پرویز سیابی زندانی سیاسی ۷۷ ساله آذربایجانی را آزاد کنید

291%
۲۹۱ واژۆ
۵۰۰ ئامانج
یک کنشگر تُرک ئەم داواکارییە ڕێک دەخات

لە کوردی بەردەست نییە

۱۳ آذر ۱۴۰۲

پرویز سیابی گرجان زندانی سیاسی ۷۷ ساله آذربایجانی که در حال گذراندن دوره ۶ ساله حبس خود در زندان مرکزی اردبیل می‌باشد، به دلیل مشکلات جسمی و بیماری‌های متعدد از جمله پروستات مزمن، فشار خون بالا، درد شدید مفاصل، و کهولت سن قادر به تحمل حبس نیست.

سال گذشته آقای سیابی باتوجه به شرایط وخیم جسمانی خویش تقاضای ترخیص از زندان نمود. در تأیید این تقاضا، پزشک متخصص معالج و پزشکان قلب و مغز و اعصاب گواهی دادند که آقای سیابی قادر به تحمل حبس نیست. اما نیروهای امنیتی با فشار به پزشکی قانونی استان اردبیل سعی کردند گواهیِ پزشکان  را باطل اعلام کنند.

در نامه‌ای که از سوی اداره کل پزشکی قانونی استان اردبیل به قاضی ناظر زندان نوشته شده، آمده است: «احتراماً بازگشت به نامه شماره ۵۴۵/۱۴۰۱ مورخه ۱۴۰۲/۰۵/۱۶ در خصوص آقای پرویز سیابی به استحضار می‌رساند، حسب بررسی و مشاوره تخصصی با توجه به فشار خون بالا و درگیری عروق مغزی و تنگی کاروتید و کاهش شنوایی و بزرگی پروستات، در حال حاضر کیفر حبس باعث تشدید بیماری نامبرده می‌گردد و توان تحمل کیفر حبس را ندارد.» متأسفانه، نیروهای امنیتی با زیر فشار قراردادن خانم نگار خوشنویس مدیرکل پزشکی قانونی استان اردبیل در پی تغییر روند پرونده پزشکی و نظر هیئت پنج نفره پزشکی قانونی مبنی بر تأیید عدم تحمل پرویز سیابی هستند.

در آخرین جلسه‌ی هیئت پنج نفره‌ی رسیدگی به پرونده عدم تحمل حبس آقای سیابی، او به حضور مدیرکل پزشکی قانونی در جلسه تصمیم‌گیری اعتراض کرد و گفت، «باید پزشکان در ارائه نظر پزشکی آزاد بوده و تحت تاثیر قرار نگیرند، مدیرکل مسئول اجرایی است و حق حضور در جلسات تصمیم‌گیری تخصصی پزشکی را ندارد.»

علاوه بر دخالت نیروهای امنیتی در صدور گواهی پزشکیِ عدم تحمل حبس این زندانی سیاسی، در داخل زندان نیز چند بار ایشان را از بند ۱۶ (بند امنیتی) به بندهایی همچون ۱ و ۱۳ زندان مرکزی اردبیل منتقل کرده‌اند که دو برابر ظرفیت اسمی خود زندانی داشته و بند مجرمان عمومی محسوب می‌شود. به عبارت دیگر، تفکیک جرایم زندانیان در داخل زندان مرکزی اردبیل نیز شامل حال آقای سیابی نمی‌شود.

پرویز‌ سیابی در حکمی که اواخر آبان ۱۴۰۰ از طرف شعبه اول دادگاه‌ انقلاب اسلامی اردبیل به ریاست قاضی وحید مهدوی راد به صورت شفاهی دریافت کرد، مجموعا به ۱۶ سال حبس تعزیری محکوم شد. سپس شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان اردبیل حکم ایشان را به ۶ سال کاهش داد. آقای سیابی بار دیگر در ۱۸ آبان ۱۴۰۱ بازداشت شد و جهت تحمل محکومیت خویش به بند ۱۶ زندان مرکزی اردبیل منتقل گشت.

ما امضاکنندگان این دادخواست، خواهان صدور گواهی عدم توان تحمل حبس پرویز سیابی گرجان و پذیرش آن از سوی دادگاه هستیم تا این زندانی سالمند هرچه زودتر از زندان مرکزی اردبیل آزاد شود.

ڕووداوەکانی ئەم دواییە

  • شوێنی واژۆکان

    پارێزگا ژمارەی واژۆکان
    پارێزگای ئەلبۆرز 6
    پارێزگای ئەرده‌بیل 25
    پارێزگای بوشێهر 2
    پارێزگای چوارمەحاڵ و بەختیاری 0
    پارێزگای ئازەربایجانی ڕۆژهەڵات 35
    پارێزگای فارس 1
    پارێزگای گیلان 0
    پارێزگای گۆڵستان 0
    پارێزگای هەمەدان 0
    پارێزگای هۆرمۆزگان 0
    پارێزگای ئیلام 1
    پارێزگای ئیسفەهان 3
    پارێزگای کرمان 0
    پارێزگای کرماشان 0
    پارێزگای خوزستان 0
    پارێزگای کۆهگیلویە و بۆیرەحمەد 0
    پارێزگای کوردستان 1
    پارێزگای لۆرستان 0
    پارێزگای مه‌رکه‌زی 0
    پارێزگای مازەندەران 0
    پارێزگای خوراسانی باکوور 0
    پارێزگای قەزوین 0
    پارێزگای قوم 0
    پارێزگای خوراسانی ڕەزەوی 2
    پارێزگای سێمنان 1
    پارێزگای سیستان و بەلووچستان 0
    پارێزگای خوراسانی باشوور 1
    پارێزگای تاران 19
    پارێزگای ئازەربایجانی ڕۆژئاوا 12
    پارێزگای یەزد 2
    پارێزگای زەنجان 4
    ئەم داواکارییە تا ئێستا واژۆی 291 ی وەرگرتووە. نزیکەی 88%ی واژۆکان لە ئێرانەوە دێن. نزیکەی 12%ی واژۆکان لە دەرەوەی ئێرانەوە دێن. بزانە چۆن دادخاست نەخشەی واژۆ دروست دەکات.
  • نوێترین واژۆەکان

    1. زندانى سياسى بايد ازاد گردد

    2. دسترسی به امکانات پزشکی حق اولیه هر زندانی است و اساسا نیازی به نگه داری افراد در این سن در زندان وجود ندارد.

    3. زندان جای انسانها ازادیخواه نیست و داشتن فکر مخالف جرم نیست جنایتکاران رژیم فاشیستی ایران

    4. آزاد کنید

    5. واژۆ لە ڕیگای تێلیگرام
  • یک کنشگر تُرک ئەم داواکارییەی ڕێکخست

داواکارییە پەیوەندیدارەکان

داواکاری بۆ ماف و بەدیهێنانی دادپەروەری

دەنگی خۆتان بەرز بکەنەوە. داوایەک بنووسن. هەرکەسێک دەتوانێت داواکاری لەسەر هەر بابەتێک پێشکەش بکات.

داواکارییەک بنووسە