واژۆ بکە
|دادخواست ـ سلاخی زنان|

سلاخی زنان را متوقف کنید!

1593%
۱٬۵۹۳ واژۆ
۱٬۰۰۰ ئامانج
آسیه امینی ئەم داواکارییە ڕێک دەخات

لە کوردی بەردەست نییە

خطاب به:

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل

میشل باچله، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل

جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی

ایران

ریم السالم (جردن)، گزارشگر ویژه درباره خشونت علیه زنان، علل و پیامدهای آن---

مردی ناموس‌پرست با سر سلاخی شده‌ی همسرش در یک دست و کارد سلاخی در دست دیگر پیروزمندانه در خیابان راه می‌رود و لبخند افتخار می‌زند! این صحنه را این هفته میلیون‌ها ایرانی در یک کلیپ مستند دیدند و بر خود لرزیدند. هولناکی این منظره زمانی دوچندان می‌شود که بدانیم این تازه‌ترین نمونه از ده‌ها مورد مشابه طی سالهای اخیر است که قوانین جمهوری اسلامی به طور غیرمستقیم بر آنها مُهر تأیید می‌زند.

این زن‌کُشی شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۰ در اهواز اتفاق افتاد. مقتول، مونا حیدری ۱۷ ساله، همسر و دخترعموی قاتل است. قاتل با مشارکت برادرش، سر قربانی را با قمه از بدن جدا کرد و با آن در معابر عمومی به راه افتاد تا عمل «اعاده‌ ناموس» را به اهالی شهر نشان دهد.

متأسفانه در قانون مجازات اسلامی نه تنها در مواردی امکان و اجازه مجازات زنان به مردان داده شده، (مثل ماده ۶۳۰ قانون مجازات اسلامی که جواز قتل زن توسط شوهرش را درصورتی که در یک بستر با مرد بیگانه دیده شود صادر می‌کند) بلکه در صورت ارتکاب انواع قتل زنان و دختران، امکان گریز از مجازات سخت نیز برای مردان پیش‌بینی شده‌است.

قتل ناموسی فقط یک مورد از زن‌کُشی و دخترکُشی است. مسأله اصلی دادن حق مالکیت فرزند به پدر و جد پدری و همینطور واگذاری ریاست خانواده به مردان/پدران است. به این دلیل ــ برخلاف بسیاری از کشورهای دیگر ــ زن‌کُشی و دخترکُشی را در ایران باید به خاطر این پشتوانه قانونی نوعی از قتل‌های سیاسی محسوب کرد.

ما از شما و دفاتر شما می‌خواهیم که از مکانیسم‌های حقوق بشری سازمان ملل استفاده کنید و از جمهوری اسلامی ایران بخواهید که:

۱ – نگاه قوانین کیفری به جرم‌انگاریِ خشونت خانگی علیه زنان، و قتل ناموسی به گونه‌ای باز‌دارنده و تنبیه‌گر تغییر کند. جنایت پدران، پدربزرگ‌ها، برادران، شوهران، و شرکای جنسی علیه زنان قربانی با مجازات سخت (جایگزین اعدام) روبه‌رو شود.

۲- اصلاح و تصویب سریع‌ «ﻻﯾﺤﻪ ﺗﺄﻣﯿﻦ اﻣﻨﯿﺖ زﻧﺎن در ﺑﺮاﺑﺮ ﺧﺸﻮﻧﺖ» و گنجاندن انواع خشونت علیه زنان به‌ویژه مصادیق خشونت‌های ناموسی، درون‌خانوادگی و خشونت‌های سرچشمه گرفته از ناموس پرستی، غیرت و آبرو. این لایحه نزدیک به یک دهه بین بخش‌های حکومتی در گردش است و بسیاری از بخش‌های حمایتگر حقوق زنان از آن حذف شده است.

۳- با پیوستن به کنوانسیون رفع هر گونه تبعیض علیه زنان سازمان ملل، ایران قوانین داخلی‌اش را بر اساس استانداردهای عمومی حقوق زنان تنظیم کند. این کنوانسیون سال‌هاست در مجمع تشخیص مصلحت نظام جهت بررسی ارسال شده اما نتیجه‌ای از این بررسی حاصل نشده است.

۴- نهادهای اجرایی و فرهنگی باید برای پیشگیری از خشونت علیه زنان و به طور خاص «قتل به بهانه ناموس»، ملزم به تهیه برنامه‌های فرهنگی و آموزشی شوند و زن‌کُشی یا دخترکُشی را به عنوان یک جرم و ناهنجاری اجتماعی تعریف کنند. دولت برای تغییر سنت‌های زن‌کُشی باید موظف به تلاش برای افزایش آگاهی عمومی شود.

در کنار مطالبات فوق، ما از شما می‌خواهیم از مکانیسم‌های موجود در زمینه حقوق بشر در سازمان ملل از جمله شورای حقوق بشر، بررسی دوره‌ای و جهانی حقوق بشر، و دستورهای گزارشگران ویژه استفاده کرده و از جمهوری اسلامی ایران بخواهید که در رابطه با کاهش تعداد قتل‌های مرتبط با جنسیت، اصلاحات قانونی ساختاری انجام دهد. ما امضاء کنندگان این دادخواست از شما درخواست داریم که به خاطر حفظ جان دختران، زنان و اقلیت‌های جنسی در ایران سریعاً اقدام کنید. *

ڕووداوەکانی ئەم دواییە

  • شوێنی واژۆکان

    پارێزگا ژمارەی واژۆکان
    پارێزگای ئەلبۆرز 34
    پارێزگای ئەرده‌بیل 8
    پارێزگای بوشێهر 7
    پارێزگای چوارمەحاڵ و بەختیاری 5
    پارێزگای ئازەربایجانی ڕۆژهەڵات 64
    پارێزگای فارس 36
    پارێزگای گیلان 43
    پارێزگای گۆڵستان 13
    پارێزگای هەمەدان 9
    پارێزگای هۆرمۆزگان 6
    پارێزگای ئیلام 8
    پارێزگای ئیسفەهان 57
    پارێزگای کرمان 15
    پارێزگای کرماشان 13
    پارێزگای خوزستان 58
    پارێزگای کۆهگیلویە و بۆیرەحمەد 2
    پارێزگای کوردستان 5
    پارێزگای لۆرستان 14
    پارێزگای مه‌رکه‌زی 21
    پارێزگای مازەندەران 32
    پارێزگای خوراسانی باکوور 1
    پارێزگای قەزوین 11
    پارێزگای قوم 9
    پارێزگای خوراسانی ڕەزەوی 51
    پارێزگای سێمنان 7
    پارێزگای سیستان و بەلووچستان 10
    پارێزگای خوراسانی باشوور 2
    پارێزگای تاران 333
    پارێزگای ئازەربایجانی ڕۆژئاوا 18
    پارێزگای یەزد 4
    پارێزگای زەنجان 10
    ئەم داواکارییە تا ئێستا واژۆی 1.593 ی وەرگرتووە. نزیکەی 80%ی واژۆکان لە ئێرانەوە دێن. نزیکەی 20%ی واژۆکان لە دەرەوەی ئێرانەوە دێن. بزانە چۆن دادخاست نەخشەی واژۆ دروست دەکات.
  • نوێترین واژۆەکان

    1. توقف زن کشی

    2. سلاخی زنان را متوقف کنید ، جنایت علیه زنان را متوقف کنید .

    3. در تمام ایران

    4. اعتراض علیه‌ کشتار زنان براثر قوانین شرعی.

    5. سلاخی زنان را متوقف کنید!

  • آسیه امینی ئەم داواکارییەی ڕێکخست

داواکارییە پەیوەندیدارەکان

داواکاری بۆ ماف و بەدیهێنانی دادپەروەری

دەنگی خۆتان بەرز بکەنەوە. داوایەک بنووسن. هەرکەسێک دەتوانێت داواکاری لەسەر هەر بابەتێک پێشکەش بکات.

داواکارییەک بنووسە